Persmoment en aftrap Stem-OvK

mei 19

Persmoment en aftrap Stem-OvK Galapagos-topman geeft aftrap...
Wanneer: 09:00-13:00

19/05/2021 09:00 19/05/2021 13:00 Vlaamse Jonge Ondernemingen Europe/Brussels Persmoment en aftrap Stem-OvK

Galapagos-topman geeft aftrap voor STEM Ondernemers voor de Klas

Onno van de Stolpe inspireert nieuwe generatie voor STEM-opleidingen en -beroepen

Onno van de Stolpe, oprichter en CEO van het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf Galapagos, trapt op maandag 22 maart een nieuwe editie STEM Ondernemers voor de Klas op gang, georganiseerd door Vlajo vzw in samenwerking met verschillende STEM-partners. Deze kick-off kunt u beleven vanop de eerste rij in het Go! Atheneum De Ring in Leuven, samen met 40 laatstejaarsleerlingen.

Onno van de Stolpe gaat er in dialoog met laatstejaarsleerlingen om het maatschappelijk belang van STEM te benadrukken. STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics en omvat een waaier aan technologische, technische, exact-wetenschappelijke en wiskundige opleidingen en beroepen.

Laatstejaarsleerlingen uit het secundair onderwijs staan op het punt om keuzes te maken. Keuzes die gepaard gaan met veel vragen. STEM-beroepen zijn de beroepen van de toekomst, maar is een STEM-carrière iets voor mij? Wat kan ik doen met wetenschap en techniek? Welke toekomstmogelijkheden biedt mijn wetenschapsrichting? Is een STEM-job me op het lijf geschreven? Wat verwachten STEM-bedrijven van medewerkers?

Wie kan er beter jongeren van antwoord zijn en warm maken voor een carrière in techniek, technologie en wetenschappen dan STEM-professionals die er elke dag gepassioneerd mee bezig zijn? Met hun passie kunnen zij leerlingen introduceren en motiveren om een STEM-studie of een STEM-carrière na te streven. Van 22 maart tot 14 mei gaan in totaal 335 bedrijfsmensen uit de STEM-industrie en technische sectoren in Vlaanderen voor de klas staan, als rolmodellen met een inspirerend parcours. Hun verhalen zijn de moeite waard en vormen een inspiratiebron voor de nieuwe generatie.

DD/MM/YYYY

Galapagos-topman geeft aftrap voor STEM Ondernemers voor de Klas

Onno van de Stolpe inspireert nieuwe generatie voor STEM-opleidingen en -beroepen

Onno van de Stolpe, oprichter en CEO van het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf Galapagos, trapt op maandag 22 maart een nieuwe editie STEM Ondernemers voor de Klas op gang, georganiseerd door Vlajo vzw in samenwerking met verschillende STEM-partners. Deze kick-off kunt u beleven vanop de eerste rij in het Go! Atheneum De Ring in Leuven, samen met 40 laatstejaarsleerlingen.

Onno van de Stolpe gaat er in dialoog met laatstejaarsleerlingen om het maatschappelijk belang van STEM te benadrukken. STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics en omvat een waaier aan technologische, technische, exact-wetenschappelijke en wiskundige opleidingen en beroepen.

Laatstejaarsleerlingen uit het secundair onderwijs staan op het punt om keuzes te maken. Keuzes die gepaard gaan met veel vragen. STEM-beroepen zijn de beroepen van de toekomst, maar is een STEM-carrière iets voor mij? Wat kan ik doen met wetenschap en techniek? Welke toekomstmogelijkheden biedt mijn wetenschapsrichting? Is een STEM-job me op het lijf geschreven? Wat verwachten STEM-bedrijven van medewerkers?

Wie kan er beter jongeren van antwoord zijn en warm maken voor een carrière in techniek, technologie en wetenschappen dan STEM-professionals die er elke dag gepassioneerd mee bezig zijn? Met hun passie kunnen zij leerlingen introduceren en motiveren om een STEM-studie of een STEM-carrière na te streven. Van 22 maart tot 14 mei gaan in totaal 335 bedrijfsmensen uit de STEM-industrie en technische sectoren in Vlaanderen voor de klas staan, als rolmodellen met een inspirerend parcours. Hun verhalen zijn de moeite waard en vormen een inspiratiebron voor de nieuwe generatie.