Sociale Economie Project

een Vlajo-onderneming met sociale impact!

 

Sociaal ondernemerschap is hot! In deze tijd van grote maatschappelijke vraagstukken en een complexer wordende wereld gaan organisaties zich meer en meer verbinden met de omgeving waarin ze ondernemen.

Wil jij met je Vlajo Mini-onderneming een maatschappelijk probleem aanpakken en betekenis geven aan de wereld van morgen? Durf je het aan een uitdagende missie te formuleren en wil je (een deel van) je opbrengst schenken aan een goed doel?   

Doe dan mee met het Sociale Economie Project (SEP) en geef de maatschappij een verantwoord duwtje in de rug!

SEP – criteria

Sociale innovatie

Als sociale onderneming komen jullie aan welbepaalde sociale behoeften tegemoet. Deze kunnen zeer uiteenlopend zijn: van werkomstandigheden en educatie tot gemeenschapsontwikkeling en gezondheid. Met jullie organisatie en concept verrijken of versterken jullie de samenleving.

Betrokkenheid

Het bereiken van sociale impact is jullie voornaamste doel, in tegenstelling tot het genereren van winst voor deelnemers en aandeelhouders. Als SEP-team worden jullie immers verwacht een goed doel te steunen door ermee samen te werken. Het is dan ook van groot belang alle aandeelhouders goed te informeren over SEP.

Creativiteit

Als sociale mini-onderneming vink je ‘SEP’ aan in je Vlajo bedrijfsfiche. Zo kan je kiezen hoeveel winst je aan het goede doel wil schenken, zelfs eventueel de inleg van de aandeelhouders, indien zij hier allemaal akkoord mee gaan.

Social intrapreneurs are demonstrating to the world how business can be a force for good.

(Richard Branson)

Inspiratie?

  • Meer inspiratie, documentatie en wedstrijdinformatie vind je (na inloggen als miniondernemer of leercoach van een Vlajo Mini-onderneming) in het kenniscentrum op de pagina SEP.

Vlajo-projectcoördinator voor SEP

Heleen Van Grieken | heleen.vangrieken@vlajo.org | 038 29 25 22 | 0492 73 05 45