STEM Ondernemers voor de Klas en STEMfluencers

brug tussen STEM-onderwijs en STEM-bedrijven

20 maart tot 12 mei 2023


Inspelend op de vraag van veel leerkrachten, breidt STEM Ondernemers voor de Klas opnieuw uit naar het hele secundair onderwijs. Per graad voorzien we een andere klemtoon. Bovendien brengt essenscia met STEMfluencers een young-potential generatie sprekers aan.

De jeugd is de toekomst van morgen

Als leerkracht/docent wil je je leerlingen een realistische kijk bieden op de wereld en bereid je hen voor op hun toekomstige studie- en beroepskeuze. Hierbij kan de STEM-invalshoek niet ontbreken. Hoe komen mensen in een bepaald bedrijf of in een bepaalde functie terecht? Wat verwachten bedrijven van afgestudeerden? Welke vaardigheden zijn nodig om in een bedrijf mee te draaien? Dit project biedt jou een mooie aanvulling op deze thematiek! Tijdens STEM Ondernemers voor de Klas en STEMfluencers brengen we enthousiaste STEM-gastsprekers uit het bedrijfsleven naar de scholen. Zij geven een unieke inkijk op hun studie- en beroepsparcours. Tijdens een 2 uur durende gastles deelt een gastspreker zijn passie voor STEM met jouw leerlingen.

Doelgroep

Vlajo biedt

  • Een uitgebreid STEM-sprekersaanbod waaruit jij een selectie maakt die aansluit bij de opleiding van je leerlingen.
  • Meerwaarde voor de leerlingen: connectie met STEM-jobs.
  • Materialen voor leerkrachten en leerlingen om de gastles voor te bereiden, op maat van elke graad.
  • Logistieke ondersteuning en kwaliteitsgarantie.

Interesse? Schrijf je in

  • Bekijk het uitgebreide stappenplan (tmt 31 januari)
  • Later inschrijven kan rechstreeks via Vlajo-coördinator Wendy Smets. Mail of bel haar met jullie vraag, zij zorgt voor een passende match!

Veiligheidsmaatregelen

Voor elke gastles vragen we alle betrokken partijen de op dat moment geldende veiligheidsnormen te respecteren.

Vlajo-projectcoördinator voor STEM Ondernemers voor de Klas en STEMfluencers

 


 

Partners van STEM Ondernemers voor de Klas

Met dit onderwijsproject wil Vlajo de brug slaan tussen STEM-bedrijven en STEM-klassen. Zo wil Vlajo STEM-interesse bij onze schoolgaande jongeren stimuleren. Vlajo bundelt samen met structurele STEM-partners haar krachten voor dit unieke onderwijsproject.