Inspiratie-event 'Soft skills in hoger onderwijs'

May 15

Inspiratie-event 'Soft skills in hoger onderwijs' We ervaren en voelen allemaal...

15/05/2024 01:00 15/05/2024 01:00 Vlaamse Jonge Ondernemingen Europe/Brussels Inspiratie-event 'Soft skills in hoger onderwijs'

We ervaren en voelen allemaal dat we in een snel veranderende wereld leven waarin complexe technologische, ecologische, medische, sociale, educatieve… uitdagingen elkaar opvolgen. Deze evolutie zorgt ervoor dat studenten doorheen hun opleiding niet enkel een stevige ruggengraat aan domeinspecifieke kennis moeten ontwikkelen. Studenten moeten ook uitgedaagd worden om soft skills in ondernemerschap te ontwikkelen. Maar hoe ga je in het hoger onderwijs op een praktische maar onderzoeksmatig ingebedde wijze aan de slag met soft skills? Ontdek het tijdens het inspiratie-event! 

Vlajo, UHasselt en Pitch Please nodigen jou op woensdag 15 mei 2024 uit voor het inspiratie-event 'Soft skills in ondernemend hoger onderwijs'.  Tijdens de voormiddag ontdek je de werking van Pitch Please en krijg je een keynote over soft skills in ondernemerschap waarin vijf grote categorieën van soft skills (communicatie, creativiteit, groeimindset, attitude en teamwerking) belicht worden. In de namiddag geniet je van een rondleiding op de Corda Campus en Corda Incubator en leer je aan de hand van best practices hoe je met soft skills concreet aan de slag kan gaan in het hoger onderwijs. Je keert met nieuwe inzichten, praktisch inzetbare tips & tricks en nieuwe connecties terug naar je hogeschool / universiteit.

Programma:

 • 09u30 - 10u00: ontvangst met koffiebuffet
 • 10u00 - 10u15: verwelkoming door Vlajo en UHasselt 
 • 10u15 - 10u45: toelichting werking Pitch Please 
 • 10u45 - 12u00: keynote 'soft skills in ondernemerschap'  
 • 12u00 - 13u00: netwerklunch 
 • 13u00 - 13u45: rondleiding op Corda Campus en Corda Incubator 
 • 13u45 - 14u45: best practices over soft skills in ondernemend onderwijs 
 • 14u45 - 15u00: slotwoord 

Datum en locatie: 

 • Datum: woensdag 15 mei 2024
 • Locatie: Corda Conference (Kempische Steenweg 293, 3500 Hasselt) 

Kostrpijs en inschrijving: 

Het inspiratie-event is gratis, maar inschrijving is verplicht! 

Opgelet! Schrijf je je in en kom je niet opdagen? Dan rekenen wij een no show fee van €25 aan.
Annuleren kan via mail naar julie.vanstraelen@vlajo.org tot en met maandag 6 mei 2024. Annuleer je na deze datum of laat je niets weten? Dan zal er een no show fee aangerekend worden. 

Graag tot dan!
Team Hoger Onderwijs Vlajo, UHasselt & Pitch Please 

DD/MM/YYYY

We ervaren en voelen allemaal dat we in een snel veranderende wereld leven waarin complexe technologische, ecologische, medische, sociale, educatieve… uitdagingen elkaar opvolgen. Deze evolutie zorgt ervoor dat studenten doorheen hun opleiding niet enkel een stevige ruggengraat aan domeinspecifieke kennis moeten ontwikkelen. Studenten moeten ook uitgedaagd worden om soft skills in ondernemerschap te ontwikkelen. Maar hoe ga je in het hoger onderwijs op een praktische maar onderzoeksmatig ingebedde wijze aan de slag met soft skills? Ontdek het tijdens het inspiratie-event! 

Vlajo, UHasselt en Pitch Please nodigen jou op woensdag 15 mei 2024 uit voor het inspiratie-event 'Soft skills in ondernemend hoger onderwijs'.  Tijdens de voormiddag ontdek je de werking van Pitch Please en krijg je een keynote over soft skills in ondernemerschap waarin vijf grote categorieën van soft skills (communicatie, creativiteit, groeimindset, attitude en teamwerking) belicht worden. In de namiddag geniet je van een rondleiding op de Corda Campus en Corda Incubator en leer je aan de hand van best practices hoe je met soft skills concreet aan de slag kan gaan in het hoger onderwijs. Je keert met nieuwe inzichten, praktisch inzetbare tips & tricks en nieuwe connecties terug naar je hogeschool / universiteit.

Programma:

 • 09u30 - 10u00: ontvangst met koffiebuffet
 • 10u00 - 10u15: verwelkoming door Vlajo en UHasselt 
 • 10u15 - 10u45: toelichting werking Pitch Please 
 • 10u45 - 12u00: keynote 'soft skills in ondernemerschap'  
 • 12u00 - 13u00: netwerklunch 
 • 13u00 - 13u45: rondleiding op Corda Campus en Corda Incubator 
 • 13u45 - 14u45: best practices over soft skills in ondernemend onderwijs 
 • 14u45 - 15u00: slotwoord 

Datum en locatie: 

 • Datum: woensdag 15 mei 2024
 • Locatie: Corda Conference (Kempische Steenweg 293, 3500 Hasselt) 

Kostrpijs en inschrijving: 

Het inspiratie-event is gratis, maar inschrijving is verplicht! 

Opgelet! Schrijf je je in en kom je niet opdagen? Dan rekenen wij een no show fee van €25 aan.
Annuleren kan via mail naar julie.vanstraelen@vlajo.org tot en met maandag 6 mei 2024. Annuleer je na deze datum of laat je niets weten? Dan zal er een no show fee aangerekend worden. 

Graag tot dan!
Team Hoger Onderwijs Vlajo, UHasselt & Pitch Please