Vlajo-alumni geselecteerd voor Global Youth Forum in Mexico

Vlajo-alumni geselecteerd voor Global Youth Forum in Mexico

Van 8 tot 13 juli verzamelen een 500-tal ondernemende studenten van over heel de wereld in Morelos (Mexico) voor het JA Global Youth Forum, ook wel het Davos van de jeugd genoemd. Via een Europese selectieprocedure wisten slechts twee Vlaamse studenten een vrijkaart te bemachtigen. Allebei studeren ze aan Hogeschool PXL. Kem Kay haalde met haar SBP Amigrow de finale van de ideeënwedstrijd Vlajo Start Academy.

Kem Kay (19 jaar, Houthalen-Helchteren) en Jelle Degeest (20 jaar, Kortenaken) heten de gelukkigen. Kem zit in haar eerste jaar Biotechnologie, Jelle is tweedejaarsstudent Bouw. Allebei zit het ondernemen hen in het bloed en kijken ze heel erg uit naar het meerdaagse evenement. 

Jelle: "Het JA Global Youth Forum betekent vijf dagen lang ondergedompeld worden in een internationaal topevent met presentaties, paneldiscussies, gastsprekers met wereldfaam en zo veel meer. Ik ben echt heel blij dat ik dit mag meemaken. Normaal gezien moet je - los van je vlucht - 490 dollar neertellen om te mogen deelnemen. Dankzij deze Europese subsidie worden alle kosten gedekt."

Ook Kem Kay is enthousiast: "Dit jaar is een emotionele rollercoaster voor mij. Ik heb de afgelopen maanden met mijn team de app Amigrow ontwikkeld, een virtuele buddy die pestgedrag en misbruik bij kinderen detecteert. Met die app hebben we de Innovation Station-competitie van Pitch Please gewonnen en de finale van de ideeënwedstrijd Vlajo Start Academy gehaald. Dat vond ik al heel erg straf, maar dat ik nu - als één van slechts twee Vlamingen en dan nog samen met een PXL-student - naar Mexico mag, dat is echt de kers op de taart. Ik ben ook vzw Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen) heel erg dankbaar. Zij hebben de Europese kandidaatstelling van Jelle en mezelf van in het begin gesteund." 

Ook algemeen directeur Ben Lambrechts is uiteraard trots: "Dit zijn twee studenten met de X-factor van PXL: ondernemende studenten die dankzij hun studentenbedrijfjes een netwerk aan het uitbouwen zijn, die passie hebben voor hun vakdomein maar tegelijkertijd ook multidisciplinair the bigger picture zien en die bovendien niet te beroerd zijn om onze hogeschool op een internationaal forum met deelnemers uit meer dan 50 landen te profileren. Absolute toppers zijn het."