Alumni | VIZIT Vastgoed: jouw weg naar wonen met stijl

Alumni | VIZIT Vastgoed: jouw weg naar wonen met stijl

Opgegroeid in Ninove met een passie voor scouts en een achtergrond in handel, koos Giel Beeckman (30) ervoor zijn eigen weg te banen in de vastgoedsector. Met ouders die zelfstandige ondernemers zijn, was de drang om zijn eigen pad te bewandelen altijd aanwezig. In volgend gesprek deelt Giel zijn reis, van zijn jeugdjaren tot het succesvol runnen van zijn eigen vastgoedkantoor: VIZIT Vastgoed.

“Op vlak van studies koos ik voor Handel, met de duidelijke ambitie om in de financiële sector te werken. Mijn ouders, beiden zelfstandige ondernemers, hebben zeker bijgedragen aan die keuze. Mijn vader heeft een verzekeringskantoor en mijn moeder was zelfstandig thuisverpleegster. Het idee om mijn eigen baas te zijn, had ik altijd al."

Mini project, maxi impact

“In het laatste jaar Handel heb ik, samen met twee klasgenoten, een Mini-onderneming opgericht die gepersonaliseerde relatiegeschenken verkocht. Dat was een geweldige ervaring omdat je geen theoretische lessen had, maar aan een echt ondernemend project werkte. Het was fascinerend om het hele proces in de praktijk te beleven: inkopen, marges berekenen en winst maken.Het financiële aspect sprak me enorm aan: een boekhouding bijhouden en een ondernemingsplan opstellen vond ik ontzettend boeiend. Het bouwen en zien groeien van een businessconcept dat jouw stempel draagt geeft een ongelooflijk gevoel van trots. Het was een voorproefje van ondernemerschap in het echt."

Ondernemen in vastgoed

"Na het middelbaar heb ik lang getwijfeld tussen vastgoed en verzekeringen. Uiteindelijk koos ik voor een opleiding vastgoed in Gent en meteen na mijn studies werd ik zelfstandig ondernemer in een vastgoedkantoor in Halle."

"Het was een logische stap voor mij, omdat je als ondernemer in deze sector eerst drie jaar als (zelfstandig) stagiair moet werken om je BIV-nummer te behalen. Tijdens die periode studeerde ik ook nog verzekeringen in avondschool en volgde ik een opleiding  om energiedeskundige te worden."

“Na 3 jaar in Halle merkte ik dat mijn doorgroeimogelijkheden beperkt waren. Daarna werkte ik in Geraardsbergen en werd er mede-zaakvoerder van een vastgoedkantoor. Maar het was nog steeds niet mijn eigen zaak. Na anderhalf jaar heb ik de sprong gewaagd en samen met een andere vennoot VIZIT Vastgoed opgericht. 

Het was een sprong in het diepe, maar wel één die ik wilde maken. We zijn begonnen in het gebouw van mijn vaders verzekeringskantoor, maar na anderhalf jaar konden we ons eigen pand aankopen. Mijn ouders hebben me altijd gesteund, zowel emotioneel als financieel. Ondertussen draait ons kantoor al drie jaar goed mee in de markt."

“We zijn een klassiek vastgoedkantoor met diensten zoals verkoop, verhuur, en EPC. We hebben een sterk netwerk met vaste partners, onder andere voor leningen, en proberen elkaar als ondernemers te ondersteunen. Ook de samenwerking met mijn vaders verzekeringskantoor is duidelijk zichtbaar via bijvoorbeeld kleurgebruik in onze logo’s en de locatie van onze kantoren."

Wat brengt de toekomst

“Ondanks de uitdagingen in de vastgoedsector draaien we goed mee. Ik ben ervan overtuigd dat als je je werk goed doet, dat je in elke sector kunt floreren. En wat de toekomst betreft, wie weet nemen mijn broer en ik op termijn het verzekeringskantoor van mijn vader over wanneer hij zou stoppen. Mijn broer werkt nu al in die zaak en ik help regelmatig mee om voeling te onderhouden met de materie. Het zou jammer als zo’n mooie zaak niet wordt voortgezet.”

Advies voor jongeren met ondernemende plannen

“Gewoon doen! Start zo jong mogelijk. Je zult altijd twijfelen, maar je moet durven springen. Ook als het niet meteen lukt, kun je altijd terug.”

Ondernemerschap stimuleren

“Sinds enkele jaren is mijn vriendin, Eline Godaert, ook ondernemer geworden, en ik moedig haar aan om haar ondernemende dromen waar te maken. Ze geeft creatieve workshops in bijberoep, onder de naam Huize Vink en bouwt een mooie zaak op. Het begon met het maken van ambachtelijke cadeaus, maar ze ontdekte al snel dat workshops geven haalbaarder was en haar meer voldoening gaf. Ondertussen kan ze al enkele grote spelers tot haar cliënteel rekenen, zoals Colruyt, Libelle en VT Wonen. We ondersteunen elkaar in reclame voeren en delen elkaars netwerk.”

Benieuwd naar meer?

Nam jij ook deel aan een Vlajo-project tijdens je studies en wil je jouw ervaringen graag delen met de huidige en toekomstige Vlajo-jongeren?
Laat je gegevens dan hier achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!