Concept Building LAB Brugge


Het Kaaidistrict Brugge staat voor grote veranderingen waarvoor Brugge ingestapt is in het RE-value-project. Dit is een Europees project, dat gelijktijdig loopt in verschillende Europese steden en waarbij JA Europe instaat voor de organisatie van de inbreng van jongeren in deze uitdaging: elke stad gaat na hoe stadsplanning en stadsontwerp kan bijdragen tot klimaatneutrale en klimaatrobuuste stadsontwikkeling. Geen kleine uitdaging, daarom wordt de input van diverse groepen erg geapprecieerd.

Wat gebeurt er als je een vat jonge enthousiaste leerlingen laat brainstormen over dit prangend probleem? En hen hiervoor alle creatieve vrijheid geeft om een oplossing te bedenken?

5 klassen krijgen de kans om hieraan deel te nemen tijdens 3 actiedagen, met tussendoor tijd om op school oplossingen uit te werken.

  • 26 oktober '23: Kick-off met plaatsbezoek en brainstormmoment
  • 14 maart '24: Pitchsessies in samenwerking met experten om te verdiepen
  • Januari '25: Standenbeurs met de creatieve oplossingen van de teams

Vermits de hele challenge doorlopen wordt met dezelfde leerlingen, starten de leerlingen in het vijfde middelbaar, om in de zomer na hun afstuderen in het secundair onderwijs hopelijk mee de feestelijke opening van het vernieuwde Kaaidistrict meemaken!

Vragen rond dit LAB?