Word gastspreker voor één dag als Ondernemer voor de Klas

en bouw mee aan de brug tussen onderwijs en bedrijfsleven

 

Wat is Ondernemers voor de Klas?

Wie kan jongeren beter warm maken voor een loopbaan als ondernemer, of een carrière in de zorg, STEM, of een mooie stiel dan zij die er beroepsmatig elke dag gepassioneerd mee bezig zijn?

Als Ondernemer voor de Klas geef je een gastles in een Vlaamse school en krijg je de kans om jongeren te inspireren met jouw uniek loopbaanverhaal. Als rolmodel motiveer jij de jongeren om een dergelijk carrière pad te overwegen en er meer over te weten te komen. Ga vandaag al in dialoog met de jongeren die misschien morgen jouw pad kruisen. Geef hen een realistisch beeld van het werkveld en help hen ondernemende vaardigheden ontwikkelen die noodzakelijk zijn wanneer ze doorstromen naar de arbeidsmarkt.

Vlajo stimuleert iedereen die actief is op de arbeidsmarkt om hun verhaal te delen met de jongeren. Ondernemers, werknemers, vakmannen- en vrouwen uit alle sectoren … iedereen is welkom.

Vanuit deze overtuiging wordt vanaf schooljaar 2023-2024 het project uitgebreid naar alle onderwijsdomeinen. Hierdoor kunnen we meer jongeren inzicht bieden in de boeiende sectoren van onze maatschappij.

Voor welke doelgroep binnen onderwijs is dit project?

Het project richt zich op alle leerlingen van het secundair en hoger onderwijs. Gastlessen kunnen plaatsvinden in elke graad en in elke studierichting/opleiding, maar als gastspreker geef jij uiteraard jouw voorkeuren op.

Dankzij een duidelijke invalshoek per graad breng je als gastspreker jouw verhaal op maat van de jongeren. Dit maakt jouw verhaal toegankelijk en interessant voor de doelgroep.

 • In de eerste graad secundair licht je de verschillende beroepen binnen het bedrijf toe.
   
 • In de tweede graad secundair ligt de focus op de belangrijke competenties en talenten die jongeren nodig hebben in hun latere carrière.
   
 • In de derde graad secundair en het hoger onderwijs gun je de jongeren een blik op jouw functie en het reilen en zeilen binnen jouw bedrijf.

Vlajo biedt...

 • Ga in dialoog met de toekomstige werknemers uit jouw sector.
 • Grijp deze unieke kans om jouw sector/bedrijf bekend te maken bij de schoolgaande jeugd.
 • Drie periodes op maat van jouw agenda: als spreker kies je zelf welke periode jou het beste past of maak je een combinatie van beschikbare momenten.
 • We voorzien een vrijblijvende PowerPoint-presentatie met tips om de gastles uit te werken.
 • Vernieuwde inschrijfmodule om een zo hoog mogelijk comfort voor de spreker te bieden.
 • Ondersteuning van a tot z zodat de workload voor jou minimaal blijft.
 • Een persoonlijke benadering dankzij een vaste contactpersoon bij Vlajo.  
   

Inschrijven - naar het stappenplan