Ondernemers voor de Klas

samen bouwen we de brug tussen onderwijs en bedrijfsleven

 

Ondernemers voor de Klas brengt mensen uit het bedrijfsleven in dialoog met jongeren uit secundair en hoger onderwijs. Gastsprekers delen hun verhaal en spreken over de competenties van de toekomst zoals creativiteit, samenwerken en veerkracht, die noodzakelijk zijn wanneer je toetreedt tot de arbeidsmarkt.

Zowel rasechte ondernemers, technici, laboranten, zorgmedewerkers, financiële bollebozen, marketeers als andere bedrijfsmedewerkers geven tijdens een twee uur durende gastles het allerbeste van zichzelf om jongeren te inspireren en hen een unieke blik in het werkveld te geven.

Ondernemers voor de Klas is al verscheidene jaren een vaste waarde in het Vlaamse onderwijslandschap. Vlajo wil met dit project de brug bouwen tussen onderwijs en bedrijfsleven. De gastlessen vergroten het wederzijds begrip en creëren een positieve beeldvorming over het bedrijfsleven bij jongeren uit secundair en hoger onderwijs. Uit de jaarlijkse kwaliteitsanalyse die Vlajo uitvoert blijkt dat zowel leerkrachten, leerlingen als de sprekers deze gastlessen ervaren als een verrijking van hun dagdagelijkse bezigheden.

Dit was Ondernemers voor de Klas 2023, bekijk de aftermovie: