Vlajo Ondernemers voor de Klas

hét grootste onderwijsproject tussen scholen en bedrijven in Vlaanderen

17 januari tot 11 maart 2022


Tijdens 'Ondernemers voor de Klas' trekken gastsprekers uit onze Vlaamse bedrijven naar de klassen. Voor het eerst wordt het project nu aangeboden aan het volledige secundair onderwijs om op die manier bij nog meer jongeren een zaadje voor ondernemerschap te kunnen planten, en dit alles op maat van de verschillende graden.

Jongeren moeten de kans krijgen om over de schoolmuren heen te kijken naar wat er zich afspeelt in de wereld, en meer specifiek in het bedrijfsleven. Voor sommige jongeren is het dagdagelijkse leven in een bedrijf nog een ver-van-mijn-bedshow. Anderen vragen zich dan weer af of de realiteit overeenkomt met wat er getoond wordt in de media. Daarnaast kan die kennismaking met het bedrijfsleven ook een rol spelen in hun huidige of latere studie- of beroepskeuze. Heel wat jongeren zitten met belangrijke vragen: Hoe komen mensen in een bepaald bedrijf of in een bepaalde functie terecht? Wat verwachten bedrijven van afgestudeerden? Welke vaardigheden zijn noodzakelijk om in een bedrijf succesvol mee te draaien? Wat betekent ondernemerschap en ondernemer zijn nu precies? Niets zo spannend om al deze vragen rechtstreeks aan ondernemende werknemers en enthousiaste ondernemers te stellen!

Op die manier wil Vlajo het wederzijds begrip tussen werkgevers en toekomstige werknemers vergroten en een positieve beeldvorming over ondernemerschap bij jongeren creëren. Met dit initiatief worden hopelijk ook wat ondernemende jongeren warm gemaakt om ooit een eigen onderneming op te starten. Tijdens de voorbije editie gaven 450 ondernemers meer dan 750 gastlessen op Vlaamse secundaire scholen, hogescholen en universiteiten.

Doelgroep

  • secundair onderwijs
    Nieuw! Het volledige secundair onderwijs. Specifiek voor de STEM-richtingen is er ook STEM-OvK.
  • hoger onderwijs

Vlajo-projectcoördinator voor Ondernemers voor de Klas


Ondernemers voor de Klas is een Vlajo-initiatief in samenwerking met structurele partners Pulse Foundation, Ondernemersplatform ETION en VKW Limburg én projectpartners JCI Vlaanderen, essenscia vlaanderen en BNP Paribas Fortis.