Vlajo Ondernemers voor de Klas

hét grootste onderwijsproject tussen scholen en bedrijven in Vlaanderen

17 januari tot 11 maart 2022

 

Topondernemers maken scholieren warm voor ondernemerschap!
 

Van 17 januari t.e.m. 11 maart 2022 vindt een nieuwe editie van 'Ondernemers voor de Klas' plaats, hét grootste onderwijsproject tussen enerzijds het laatste jaar secundaironderwijs en het hoger onderwijs én anderzijds bedrijven in Vlaanderen.

Met een belangrijke studie- of beroepskeuze in het vooruitzicht zitten heel wat jongeren met belangrijke vragen: Wat verwachten bedrijven van afgestudeerden? Welke vaardigheden zijn noodzakelijk om in een bedrijf succesvol mee te draaien ? Wat betekent ondernemerschap en ondernemer zijn nu precies? Niets zo spannend om al deze vragen rechtstreeks aan enthousiaste ondernemers en bedrijfsleiders te stellen!

Dit om het wederzijds begrip tussen werkgevers en toekomstige werknemers te vergroten en een positieve beeldvorming over ondernemerschap bij jongeren te creëren. Daarnaast wil Vlajo met dit initiatief ondernemende jongeren warm maken om een eigen onderneming op te starten.

Tijdens de voorbije editie gaven 450 ondernemers meer dan 750 gastlessen over ondernemend gedrag op Vlaamse secundaire scholen, hogescholen en universiteiten. We vatten dit samen in tekst, beeld en quotes.

Doelgroep

  • secundair onderwijs

     
  • hoger onderwijs


Ondernemers voor de Klas - de STEM-editie

In 2018 kreeg OvK een 'broertje', nl.  STEM-OvK: 'een brug tussen STEM-onderwijs en STEM-bedrijven'.
Hiermee willen we  leerlingen aanspreken en hun passsie voor STEM-studies aanwakkeren.

Doelgroep: secundair onderwijs


Vlajo-projectcoördinator voor Ondernemers voor de Klas

Wendy Smets | ondernemersvoordeklas@vlajo.org | 016 29 84 01
 


Ondernemers voor de Klas is een Vlajo-initiatief in samenwerking met structurele partners Pulse Foundation, Ondernemersplatform ETION en VKW Limburg én projectpartners JCI Vlaanderen, essenscia vlaanderen en BNP Paribas Fortis.