Vlajo Ondernemers voor de Klas

hét grootste onderwijsproject tussen scholen en bedrijven in Vlaanderen

9 januari tot 3 maart 2017

 

TOPMAN STUDIO 100 NU OOK VOOR DE KLAS

TOPMAN STUDIO 100 NU OOK VOOR DE KLAS

Van 9 januari t.e.m. 3 maart 2017 vindt een nieuwe editie van 'Ondernemers voor de Klas' plaats, hét grootste onderwijsproject tussen enerzijds het laatste jaar secundair en hoger onderwijs én anderzijds bedrijven in Vlaanderen.

Met een belangrijke studie- of beroepskeuze in het vooruitzicht zitten heel wat jongeren met belangrijke vragen: wat verwachten bedrijven van afgestudeerden; welke vaardigheden zijn noodzakelijk om in een bedrijf succesvol mee te draaien en wat betekent ondernemerschap en ondernemer zijn nu precies? Niets zo spannend als al deze vragen rechtstreeks aan enthousiaste ondernemers en bedrijfsleiders zelf te stellen!

Dit om het wederzijds begrip tussen werkgevers en toekomstige werknemers te vergroten en een positieve beeldvorming over ondernemerschap bij jongeren te creëren. Daarnaast wil Vlajo met dit initiatief ondernemende jongeren warm maken om een eigen onderneming op te starten.

Tijdens editie 2016 verzorgden maar liefst 350 ondernemers meer dan 650 gastlessen over ondernemend gedrag op Vlaamse secundaire en hogescholen. Topondernemer Bart Claes, CEO van kledingketen JBC trok editie 2016 op gang. Tijdens z’n gastles sprak hij met de laatstejaarsleerlingen van het Koninklijk Atheneum Tienen over het belang van ondernemerschap en over het functioneren van en het werken in een bedrijf. Bedoeling is de jongeren een beter beeld te geven van wat ondernemen en werken in een onderneming vandaag betekent en hen zo te helpen bij hun nakende studie- of beroepskeuze.
 

Een impressie van editie 2016?

Of bekijk hier de volledige fotoreportage

 

 


Ondernemers voor de Klas is een Vlajo-initiatief in samenwerking met structurele partners Pulse Foundation, Ondernemersplatform ETION en VKW Limburg én projectpartners JCI Vlaanderen, essenscia vlaanderen en BNP Paribas Fortis.