Vlajo Ondernemers voor de Klas

hét grootste onderwijsproject tussen scholen en bedrijven in Vlaanderen

14 januari tot 1 maart 2019

 

TOPMAN STUDIO 100 NU OOK VOOR DE KLAS

TOPMAN STUDIO 100 NU OOK VOOR DE KLAS

Van 14  januari t.e.m. 1 maart 2019 vindt een nieuwe editie van 'Ondernemers voor de Klas' plaats, hét grootste onderwijsproject tussen enerzijds het laatste jaar secundair en hoger onderwijs én anderzijds bedrijven in Vlaanderen.

Met een belangrijke studie- of beroepskeuze in het vooruitzicht zitten heel wat jongeren met belangrijke vragen: wat verwachten bedrijven van afgestudeerden; welke vaardigheden zijn noodzakelijk om in een bedrijf succesvol mee te draaien en wat betekent ondernemerschap en ondernemer zijn nu precies? Niets zo spannend als al deze vragen rechtstreeks aan enthousiaste ondernemers en bedrijfsleiders zelf te stellen!

Dit om het wederzijds begrip tussen werkgevers en toekomstige werknemers te vergroten en een positieve beeldvorming over ondernemerschap bij jongeren te creëren. Daarnaast wil Vlajo met dit initiatief ondernemende jongeren warm maken om een eigen onderneming op te starten.

Tijdens editie 2018 verzorgden maar liefst 450 ondernemers meer dan 750 gastlessen over ondernemend gedrag op Vlaamse secundaire en hogescholen. Topondernemer Hans Bourlon, CEO van Studio 100 trok editie 2017 op gang. Tijdens z’n gastles sprak hij met de laatstejaarsleerlingen van het Sint-Pieterscollege Leuven over het belang van ondernemerschap en over het functioneren van en het werken in een bedrijf. Bedoeling is de jongeren een beter beeld te geven van wat ondernemen en werken in een onderneming vandaag betekent en hen zo te helpen bij hun nakende studie- of beroepskeuze.

Ondernemen maakt het leven zo veel rijker en veelzijdiger. Onze jeugd zou daar minstens een moment over moeten reflecteren. Als ik daartoe kan bijdragen, maakt mij dat zeer gelukkig!


Ondernemers voor de Klas - de STEM-editie

In 2018 kreeg OvK een 'broertje', nl.  STEM-OvK: 'brug tussen STEM-onderwijs en STEM-bedrijven'. Hiermee willen we een specifieke doelgroep leerlingen uit het 4de tot 7de jaar secundair onderwijs aanspreken en hun passsie voor STEM-studies aanwakkeren.
Heb je interesse, lees dan even verder bij STEM-OvK.

 


Ondernemers voor de Klas is een Vlajo-initiatief in samenwerking met structurele partners Pulse Foundation, Ondernemersplatform ETION en VKW Limburg én projectpartners JCI Vlaanderen, essenscia vlaanderen en BNP Paribas Fortis.