Vlajo Ondernemers voor de Klas

hét grootste onderwijsproject tussen scholen en bedrijven in Vlaanderen

14 januari tot 1 maart 2019

 

Pukkelpoporganisator Chokri Mahassine maakt scholieren warm voor het ondernemerschap

Van 14 januari t.e.m. 1 maart 2019 vindt een nieuwe editie van 'Ondernemers voor de Klas' plaats, hét grootste onderwijsproject tussen enerzijds het laatste jaar secundair en hoger onderwijs én anderzijds bedrijven in Vlaanderen.

Met een belangrijke studie- of beroepskeuze in het vooruitzicht zitten heel wat jongeren met belangrijke vragen: wat verwachten bedrijven van afgestudeerden; welke vaardigheden zijn noodzakelijk om in een bedrijf succesvol mee te draaien en wat betekent ondernemerschap en ondernemer zijn nu precies? Niets zo spannend om al deze vragen rechtstreeks aan enthousiaste ondernemers en bedrijfsleiders zelf te stellen!

Dit om het wederzijds begrip tussen werkgevers en toekomstige werknemers te vergroten en een positieve beeldvorming over ondernemerschap bij jongeren te creëren. Daarnaast wil Vlajo met dit initiatief ondernemende jongeren warm maken om een eigen onderneming op te starten.

Tijdens editie 2018 gaven 450 ondernemers meer dan 750 gastlessen over ondernemend gedrag op Vlaamse secundaire scholen, hogescholen en universiteiten. Topondernemer Chokri Mahassine, organisator van Pukkelpop, trok editie 2018 op gang. Tijdens z’n gastles sprak hij met de laatstejaarsleerlingen van Sint-Aloysiusschool Zepperen over het belang van ondernemerschap en over het functioneren van en het werken in een bedrijf. Bedoeling is de jongeren een beter beeld te geven van wat ondernemen en werken in een onderneming vandaag betekent en hen zo te helpen bij hun nakende studie- of beroepskeuze.

Ondernemingszin aanmoedigen is cruciaal. Creatief denken, initiatief durven nemen, de handen uit de mouwen steken, doorzetten, falen en van nul herbeginnen,… het zijn stuk voor stuk competenties die je ontwikkelt als ondernemer en waarvan je levenslang de vruchten plukt. Aan ons om ondernemende talenten te stimuleren zodat ze op jonge leeftijd al ontbolsteren.

 

Zo was editie 2018


Ondernemers voor de Klas - de STEM-editie

In 2018 kreeg OvK een 'broertje', nl.  STEM-OvK: 'brug tussen STEM-onderwijs en STEM-bedrijven'. Hiermee willen we een specifieke doelgroep leerlingen uit het 4de tot 7de jaar secundair onderwijs aanspreken en hun passsie voor STEM-studies aanwakkeren.
Heb je interesse, lees dan even verder bij STEM-OvK.

 

Vlajo-projectcoördinator voor Ondernemers voor de Klas

Wendy Smets | ondernemersvoordeklas@vlajo.org | 016 29 84 01


Ondernemers voor de Klas is een Vlajo-initiatief in samenwerking met structurele partners Pulse Foundation, Ondernemersplatform ETION en VKW Limburg én projectpartners JCI Vlaanderen, essenscia vlaanderen en BNP Paribas Fortis.