Toekomstbouwers

De toekomst is duurzaam!


Maak kennis met de STEM-beroepen in de bouw en de technische sector. De toekomstbouwers nemen jouw leerlingen mee in de wereld waarin duurzaamheid, innovatie en digitalisering voorop staan. Ontdek hoe deze innovatie ook de klimaatopwarming tegengaat en hoe we ons steentje kunnen bijdragen aan een fossielvrije en duurzame toekomst. De bouwsector speelt hier een grote, maar vaak onbekende rol in. Geen nood! De toekomstbouwers komen dit met veel enthousiasme toelichten.

Ze vertellen je klas meer warmtepompen en windmolens, over hoe je digitaal een huis kan bouwen alsof het Minecraft is, wat we vandaag al 3D-printen en of je een huis kan bouwen uit eierschalen. Kortom: een 360°-beeld op de huidige technologische ontwikkelingen die de jongeren een beter beeld geeft van de jobs die vandaag en morgen relevant zijn!

STEM-beroepen bieden enorm veel kansen en carrièremogelijkheden, want ze focussen volop op innovatie, verduurzaming en technologische vernieuwing om zo een positieve impact te hebben op het klimaat. Embuild Vlaanderen werkt samen met VLAJO om jou en je leerlingen mee te nemen in deze boeiende wereld, in de klas, in het bedrijf of zelfs op de werf!

Karl Neyrinck, voorzitter van Embuild Vlaanderen

Doelgroep

  • Alle richtingen van de eerste graad van het secundair onderwijs A-stroom