Vlajo brengt Ondernemers voor de Klas!

onderwijs en bedrijfsleven in dialoog

17 januari tot 11 maart 2022


Vlajo en het Ondernemersplatform ETION en VKW Limburg bundelen hun krachten voor dit unieke project. Leerkrachten van het laatste jaar secundair  onderwijs en docenten van het hoger onderwijs kunnen zich bij Ondernemers voor de Klas aanmelden.

De jeugd is de toekomst van morgen

Als leerkracht/docent wil je je leerlingen een realistische kijk bieden op de wereld en bereid je hen voor op hun toekomstige studie- en beroepskeuze. Hoe komen mensen in een bepaald bedrijf of in een bepaalde functie terecht? Wat verwachten bedrijven van afgestudeerden? Welke vaardigheden zijn nodig om in een bedrijf mee te draaien? Dit project biedt jou een mooie aanvulling op deze thematiek! Tijdens Ondernemers voor de Klas, en broertje STEM-Ondernemers voor de Klas, brengen we enthousiaste gastsprekers uit het bedrijfsleven naar de scholen. Ze vertellen over hun bedrijf, hun functie, hun tegenvallers, leermomenten en opportuniteiten, kortom ze geven een unieke inkijk op hun studie- en beroepsparcours van waar ze vertrokken zijn tot waar ze nu staan. Tijdens een 2 uur durende gastles deelt een gastspreker zijn passie, kennis en levenservaring met jouw leerlingen.

Doelgroep

Vlajo biedt

  • Vlajo biedt jou een uitgebreid sprekersaanbod van meer dan 450 ondernemende werknemers en ondernemers waaruit jij een selectie maakt die aansluit bij de opleiding van je leerlingen.
  • Meerwaarde voor de leerlingen: het echte leven in de klas brengen.
  • Materialen voor leerkrachten en leerlingen om de gastles voor te bereiden, op maat van elke graad.
  • Logistieke ondersteuning en kwaliteitsgarantie.

Interesse? Schrijf je in!

Veiligheidsmaatregelen

Voor elke gastles vragen we alle betrokken partijen de op dat moment geldende veiligheidsnormen te respecteren.

Vlajo-projectcoördinator voor Ondernemers voor de Klas


Ondernemers voor de Klas is een Vlajo-initiatief in samenwerking met structurele partners Pulse Foundation, Ondernemersplatform ETION en VKW Limburg én projectpartners JCI Vlaanderen, essenscia vlaanderen en BNP Paribas Fortis.