Vlajo brengt Ondernemers voor de Klas

onderwijs en bedrijfsleven in dialoog

16 januari tot 10 maart 2023


Vlajo en het Ondernemersplatform ETION en VKW Limburg bundelen hun krachten voor dit unieke project. Leerkrachten uit het secundair onderwijs en docenten uit het hoger onderwijs kunnen zich bij Ondernemers voor de Klas aanmelden.

Verruim de blik van jouw leerlingen

Als leerkracht/docent wil je je leerlingen een realistische kijk bieden op de wereld en bereid je hen voor op hun toekomstige studie- en beroepskeuze. Hoe komen mensen in een bepaald bedrijf of in een bepaalde functie terecht? Wat verwachten bedrijven van afgestudeerden? Welke vaardigheden zijn nodig om in een bedrijf mee te draaien? Dit project biedt jou een mooie aanvulling op deze thematiek! Tijdens Ondernemers voor de Klas brengen we enthousiaste gastsprekers uit het bedrijfsleven naar de scholen. Ze vertellen over hun bedrijf, hun functie, hun tegenvallers, leermomenten en opportuniteiten, kortom ze geven een unieke inkijk op hun studie- en beroepsparcours van waar ze vertrokken zijn tot waar ze nu staan. Tijdens een 2 uur durende gastles deelt een gastspreker zijn passie, kennis en levenservaring met jouw leerlingen.

Doelgroep

Vlajo biedt

  • Een uitgebreid sprekersaanbod van meer dan 750 ondernemende werknemers en ondernemers waaruit jij een selectie maakt die aansluit bij de opleiding of studierichting van je leerlingen/studenten.
  • Meerwaarde voor de jongeren: het echte leven in de klas brengen.
  • Materialen voor leerkrachten en leerlingen secundair om de gastles voor te bereiden, op maat van elke graad.
  • Logistieke ondersteuning en kwaliteitsgarantie.

Interesse? Schrijf je in

Nieuw dit schooljaar: Gastsprekers vinden het niet evident om hun agenda voor de nieuwe editie lang op voorhand vrij te houden. Gastsprekers hebben deze editie zelf geen beschikbare data doorgegeven. Daarom kies jij als leerkracht een voorkeurdatum voor de gastles en wordt deze datum aan de gastspreker doorgegeven. Contacteer na de matchingmail jouw gastspreker(s) om de datum definitief vast te leggen. Succes!

Veiligheidsmaatregelen

Voor elke gastles vragen we alle betrokken partijen de op dat moment geldende veiligheidsnormen te respecteren.

Vlajo-projectcoördinator voor Ondernemers voor de Klas


Ondernemers voor de Klas is een Vlajo-initiatief in samenwerking met structurele partners Ondernemersplatform ETION en VKW Limburg én projectpartners Voka, Jong Voka, JCI Vlaanderen, AT&T, Vlaamse Welzijnsverbond, Partena, Coopkracht, Euroclear, LSU, BNY Mellon, VIVO, Familiehulp, Women Inspiring the Future en BNP Paribas Fortis.