Vlajo brengt Ondernemers voor de Klas!

onderwijs en bedrijfsleven in dialoog

van 14 januari tot 1 maart 2019
 

Mijn leerlingen hingen 2u lang aan de lippen van onze gastspreker. Prachtig om te zien hoe leerrijk en inspirerend zo’n gastles is voor jongeren. Echt een boost voor hun toekomst!

Deirdre Quackelbeen – leerkracht Handel – Sint-Guido-Instituut Anderlecht
 

De jeugd is de toekomst van morgen

Als leerkracht/docent bereidt u uw leerlingen/studenten voor op hun toekomstige studie- en beroepskeuze. Wat verwachten bedrijven van afgestudeerden? Welke vaardigheden zijn nodig om in een bedrijf mee te draaien? Vlajo Ondernemers voor de Klas biedt u een mooie aanvulling op deze thematiek! Tijdens een 2 uur durende gastles deelt een ondernemer of bedrijfsleider zijn passie, kennis en levenservaring met uw leerlingen.

Meer nog, de ondernemingsgeest van uw leerlingen/studenten prikkelen door ondernemers en bedrijfsleiders naar uw school te brengen. Een boeiende gastles die aansluit bij hun opleiding. En dat zonder zelf op zoek te moeten gaan naar kandidaat-ondernemers of bedrijfsleiders.

Vlajo en het Ondernemersplatform ETION en VKW Limburg bundelen hun krachten voor dit unieke project. Leerkrachten/ docenten van het laatste jaar secundair en hoger onderwijs kunnen zich bij Vlajo Ondernemers voor de Klas aanmelden.

Doelgroep

 • derde graad secundair onderwijs en specialisatiejaren
 • hoger onderwijs

Verloop

Begin oktober ontvangt elke deelnemende leerkracht/docent een mail met het overzicht van deelnemende ondernemers of bedrijfsleiders zodat u kan bekijken welke gastspreker uw klas een meerwaarde te bieden heeft. Er zitten meer dan 450 bedrijven in de database.

Tijdens voorgaande edities namen enkele grote namen deel waaronder Bart Claes (JBC), Herman Van de Velde (Van de Velde NV), Hilde Essers (H.Essers), Johnny Thijs, Geert Schotte (Standaard Boekhandel), Martine Reynaers (Reynaers Aluminium), Rik De Nolf (Roularta), Karel Cardoen (Cardoen), …

 1. Vlajo bezorgt u begin oktober het aanbod van sprekers via mail (gratis).
 2. Via het antwoordformulier maakt u een top 3 keuze op basis van studierichting versus bedrijfssector.
 3. Vlajo bekijkt of uw keuze van spreker mogelijk is en brengt u en de betrokken gastspreker hiervan op de hoogte.
 4. U ontvangt de contactgegevens van de spreker en neemt persoonlijk contact met hem/haar op om de inhoud van de gastles in onderling overleg te vast te leggen.
   

Vlajo biedt

 • Een verhoogd pedagogisch comfort door het aanbieden van een volledige uitgewerkte lesvoorbereiding(en) conform de vakoverschrijdende eindtermen.
 • Overzicht van de VOETen bij OvK.
 • Logistieke ondersteuning en kwaliteitsgarantie.
   

Lesmateriaal

Overzicht VOETen bij OvK

BSO

TSO

ASO

WETENSCHAPPEN

Doelgroep

 • Voor ALLE studierichtingen (ook de niet-economisch gerelateerde)
 • Laatstejaars leerlingen secundair en hoger onderwijs
   

Interesse

Vlajo-projectcoördinator voor Ondernemers voor de Klas

Wendy Smets | wendy.smets@vlajo.org | 016 29 84 01

 


Ondernemers voor de Klas is een Vlajo-initiatief in samenwerking met structurele partners Pulse Foundation, Ondernemersplatform ETION en VKW Limburg én projectpartners JCI Vlaanderen, essenscia vlaanderen en BNP Paribas Fortis.