Vlajo brengt Ondernemers voor de Klas!

onderwijs en bedrijfsleven in dialoog

van 13 januari tot 6 maart 2020
 

Mijn leerlingen hingen 2u lang aan de lippen van onze gastspreker. Prachtig om te zien hoe leerrijk en inspirerend zo’n gastles is voor jongeren. Echt een boost voor hun toekomst!

Deirdre Quackelbeen – leerkracht Handel – Sint-Guido-Instituut Anderlecht
 

De jeugd is de toekomst van morgen

Als leerkracht/docent bereidt u uw leerlingen/studenten voor op hun toekomstige studie- en beroepskeuze. Wat verwachten bedrijven van afgestudeerden? Welke vaardigheden zijn nodig om in een bedrijf mee te draaien? Vlajo Ondernemers voor de Klas biedt u een mooie aanvulling op deze thematiek! Tijdens een 2 uur durende gastles deelt een ondernemer of bedrijfsleider zijn passie, kennis en levenservaring met uw leerlingen.

Meer nog, de ondernemingsgeest van uw leerlingen/studenten prikkelen door ondernemers en bedrijfsleiders naar uw school te brengen. Een boeiende gastles die aansluit bij hun opleiding. En dat zonder zelf op zoek te moeten gaan naar kandidaat-ondernemers of bedrijfsleiders.

Vlajo en het Ondernemersplatform ETION en VKW Limburg bundelen hun krachten voor dit unieke project. Leerkrachten/ docenten van het laatste jaar secundair en hoger onderwijs kunnen zich bij Vlajo Ondernemers voor de Klas aanmelden.

 • Bekijk de OvK-folders voor secundair (leerlingen) en hoger (studenten) onderwijs:

     

Doelgroep

 • Voor ALLE studierichtingen (ook de niet-economisch gerelateerde)
 • Laatstejaars leerlingen secundair en hoger onderwijs

Vlajo biedt

 • Een uitgebreid sprekersaanbod: Er zitten meer dan 450 bedrijven in onze databank. Tijdens voorgaande edities namen enkele grote namen deel waaronder Wouter Torfs (Schoenen Torfs), Chokri Mahassine (Pukkelpop), Hans Bourlon (Studio 100), Bart Claes (JBC), Herman Van de Velde (Van de Velde NV), Hilde Essers (H.Essers), Johnny Thijs, Martine Reynaers (Reynaers Aluminium), Rik De Nolf (Roularta), Karel Cardoen (Cardoen),…
 • Een verhoogd pedagogisch comfort door het aanbieden van een volledige uitgewerkte lesvoorbereiding(en) conform de vakoverschrijdende eindtermen.
 • Overzicht van de VOETen bij OvK.
 • Logistieke ondersteuning en kwaliteitsgarantie.

Inschrijven

Bekijk het uitgebreide stappenplan. In 't kort:

 • Je bent geregistreerd als leercoach en hebt jezelf gekoppeld aan je school.
 • Begin oktober ontvang je van Vlajo een automatische mail om in te schrijven
 • Via het antwoordformulier maak je een top 3 keuze op basis van studierichting versus bedrijfssector.
 • Vlajo bekijkt of jouw keuze van spreker mogelijk is en brengt jou en de betrokken gastsprekers hiervan midden december op de hoogte.
 • Je ontvangt de contactgegevens van de spreker en neemt persoonlijke contact met hem/haar op om de inhoud van de gastles in onderling overleg vast te leggen.

Lesmateriaal

Overzicht VOETen bij OvK

BSO

TSO

ASO

WETENSCHAPPEN

Interesse

Vlajo-projectcoördinator voor Ondernemers voor de Klas

 


Ondernemers voor de Klas is een Vlajo-initiatief in samenwerking met structurele partners Pulse Foundation, Ondernemersplatform ETION en VKW Limburg én projectpartners JCI Vlaanderen, essenscia vlaanderen en BNP Paribas Fortis.