Vlajo Ondernemers in de Aula

hét grootste onderwijsproject tussen hogescholen, universiteiten en bedrijven in Vlaanderen

16 januari tot 10 maart 2023


Ben je docent en op zoek naar een bedrijfsleider of ondernemer die een boeiende, inspirerende gastles over het belang van ondernemende vaardigheden op de werkvloer wil geven? Dan is Ondernemers in de Aula van Vlajo iets voor jou!

Waarom Ondernemers in de Aula?

Ondernemers in de Aula is het grootste onderwijsproject tussen hogescholen, universiteiten en bedrijven in Vlaanderen. Vlajo brengt ondernemers en bedrijfsleiders letterlijk in de aula om een boeiende, inspirerende gastles over het belang van ondernemende vaardigheden op de werkvloer te geven. Een gastles duurt twee uur:

  • Tijdens het eerste uur stelt de gastspreker zichzelf en het bedrijf voor, gevolgd door een persoonlijke getuigenis.
  • Tijdens het tweede uur wordt ruimte voorzien voor debat tussen de gastspreker en de studenten aan de hand van discussiestellingen of vragen van de studenten.

Voor wie is Ondernemers in de Aula?

Het onderwijsproject ‘Ondernemers in de Aula’ staat open voor alle studenten van alle opleidingen in het Vlaams hoger onderwijs (HBO5, graduaat, professionele bachelor, postgraduaat, bachelor-na-bachelor, academische bachelor, schakelprogramma, verkort programma, master, master-na-master).

Voordelen Vlajo Ondernemers in de Aula

Deelname aan Ondernemers in de Aula heeft heel wat voordelen voor zowel de docenten, de studenten en de ondernemers / bedrijfsleiders:

  • Als docent moet je zelf niet op zoek gaan naar inspirerende gastsprekers. Vlajo heeft een grote databank met bedrijfsleiders en ondernemers uit verschillende sectoren die met plezier hun verhaal delen met studenten.
  • Als docent kan je rekenen op contact, advies en begeleiding van de Vlajo-projectcoördinator.
  • Studenten verkrijgen via een prikkelende getuigenis inzicht in het bedrijfsleven en de ondernemerswereld. De getuigenis kan een positieve impact hebben op de studie- en / of beroepskeuze van studenten.
  • Studies getuigen dat contact met ondernemers ervoor zorgt dat jongeren positiever staan tegenover ondernemers en ondernemerschap.
  • Er ontstaat dialoog tussen de onderwijswereld en het bedrijfsleven. Beide partijen krijgen nieuwe, waardevolle inzichten dankzij deze ervaring.

Kostprijs Ondernemers in de Aula?

Vlajo tracht de kostprijs van de praktijkgerichte onderwijsprogramma’s zo laag mogelijk te houden. Deelname aan Ondernemers is de Aula is volledig gratis.

Hoe inschrijven?

Wil je deelnemen aan Ondernemers in de Aula? Inschrijven kan vanaf 15 oktober tot 15 november. Om in te schrijven voor de volgende editie volg je het stappenplan:

Vlajo-projectcoördinator voor Ondernemers in de Aula

Wil je graag meer info over Ondernemers in de Aula? Neem dan contact op met Vlajo-projectcoördinator Wendy Smets.

 

Ondernemers voor de Klas is een Vlajo-initiatief in samenwerking met structurele partners Ondernemersplatform ETION en VKW Limburg én projectpartners Voka, Jong Voka, JCI Vlaanderen, AT&T, Vlaamse Welzijnsverbond, Partena, Coopkracht, Euroclear, LSU, BNY Mellon, VIVO, Familiehulp, Women Inspiring the Future en BNP Paribas Fortis.