Vlajo Ondernemers in de Aula

hét grootste onderwijsproject tussen scholen en bedrijven in Vlaanderen

17 januari tot 11 maart 2022


Als docent bereid je jouw studenten voor op hun toekomst en op hun toekomstige werksituatie. Het is belangrijk dat jongeren weten hoe een hedendaags bedrijf werkt en wat de verwachtingen van ondernemers en bedrijfsleiders zijn ten aanzien van hun toekomstige medewerkers, of wat een eigen bedrijf opstarten juist betekent. Want net als het onderwijs is ook het bedrijfsleven elke dag in evolutie. Jongeren staan voor een belangrijke studie- of beroepskeuze waarbij dialoog met een ondernemer of bedrijfsleider meer duidelijkheid kan brengen. Verbaas jouw studenten met een inspirerende gastles over ondernemende vaardigheden! Laat hun ondernemingsgeest prikkelen door ondernemers en bedrijfsleiders naar je hogeschool of universiteit te brengen. Met een boeiende gastles als inzet die aansluit bij hun opleiding. En dat zonder zelf op zoek te moeten gaan naar kandidaat-ondernemers of bedrijfsleiders!

Programma

  • Eerste uur: de gastspreker stelt zichzelf en het bedrijf voor, gevolgd door het persoonlijke verhaal van de ondernemer.
  • Tweede uur: debat tussen de jongeren en de gastspreker aan de hand van discussiestellingen of vragen van de jongeren.

Het lesmateriaal is beschikbaar in het online kenniscentrum, na de definitieve toewijzing van jouw gastspreker(s) midden december.

Voordelen Vlajo Ondernemers in de Aula

  • Netwerking en persoonlijke dialoog tussen secundaire en hogescholen, universiteiten en bedrijven.
  • Studies getuigen dat contact met ondernemers ervoor zorgt dat jongeren positiever staan tegenover ondernemers en ondernemerschap.
  • Een inspiratiegids voor leraren ter voorbereiding van de gastles en bijhorende opdrachten voor de studenten.
  • Eerste contact, advies en begeleiding via Vlajo-projectcoördinator.

Schrijf jouw klas in

Vlajo-projectcoördinator voor Ondernemers voor de Klas

 

Ondernemers voor de Klas is een Vlajo-initiatief in samenwerking met structurele partners Pulse Foundation, Ondernemersplatform ETION en VKW Limburg én projectpartners JCI Vlaanderen, essenscia vlaanderen en BNP Paribas Fortis.