Small Business Project - vragen

vind hieronder het antwoord op je vraag 

 

Kunnen de varianten van het Small Business Project ook gevolgd worden door niet-economisch-georiënteerde opleidingen?

Uiteraard! Doordat de ondernemende competenties (en niet het ondernemerschap) centraal staan in elk Small Business Project, vormen de verschillende varianten ook waardevolle programma’s voor niet-economisch-georiënteerde opleidingen. Bovendien worden de inhouden van het Small Business Project in samenspraak met de docent afgestemd op de noden van de doelgroep.

Ik wil mijn studenten een Small Business Project - full laten volgen. Moeten zij dan een ondernemings- en BTW-nummer aanvragen?

Neen! Vlajo biedt een veilige ruimte voor studentondernemingen waarbij de economische en fiscale wetgeving gerespecteerd wordt. Dankzij de erkenning van Vlajo worden de Small Business Projecten - full vrijgesteld van de aanvraag van een ondernemings- en BTW-nummer. Via Vlajo worden de Small Business Projecten – full beschermd zodat ze in een veilige omgeving een eerste ondernemerschapservaring kunnen opdoen. Vlajo zorgt ervoor dat je als docent op je beide oren kan slapen en je kan concentreren op de pedagogische kant van het ondernemen: bij Vlajo zit je goed!

Mijn opleidingsonderdeel loopt over verschillende academiejaren heen. Kan ik dan deelnemen aan de varianten van het Small Business Project?

Zeker en vast! Het is geen enkel probleem als je opleidingsonderdeel over verschillende academiejaren heen loopt. Vlajo biedt opleidingsspecifiek maatwerk aan, Vlajo houdt rekening met de planning van het opleidingsonderdeel en past vervolgens in samenspraak met de docent (het docententeam) het programma aan.

Hoeveel studiepunten zijn er minimaal noodzakelijk voor de drie varianten van het Small Business Project?

Vlajo is flexibel en zorgt ervoor dat het Small Business Project aansluit bij de beschikbare studiepunten. Tegelijkertijd is Vlajo ook realistisch, daarom geven we de volgende richtlijn mee:

  • Small Business Project - concept: minimaal 3 studiepunten 

  • Small Business Project - full: minimaal 6 studiepunten 

  • Small Business Project - challenge: minimaal 3 studiepunten 

  • Small Business Project - bootcamp: minimaal 3 studiepunten

Is het mogelijk om een interdisciplinair Small Business Project te organiseren?

Heel graag! Vlajo erkent het belang van interdisciplinaire samenwerking. Complexe uitdagingen kunnen vaak niet door één discipline opgelost worden. Interdisciplinaire samenwerking is noodzakelijk om de uitdagingen van de toekomst te tackelen. Vlajo organiseert met plezier Small Business Projecten waarin verschillende disciplines elkaar ontmoeten.

Mijn studenten hebben de wedstrijd 'Dé Vlajo SBP van het jaar' gewonnen. Mag ik als docent mee naar de Europese finale? 

Tuurlijk! Als jouw studententeam de wedstrijd ‘Dé SBP van het jaar’ wint, mag jij samen met je studenten en de betrokken Vlajo-coördinator naar de Europese finale op kosten van Vlajo. Het wordt een ondernemende reis om nooit meer te vergeten!

Ik wil mijn studenten Small Business Project - full laten volgen. Zijn mijn studenten verzekerd via Vlajo? 

Zeker en vast! Vlajo verzekert niet alleen de studenten maar ook de leercoaches en de droomcoaches! Heb je een specifieke vraag over de vezekering? Neem dan contact op met je Vlajo-coördinator zodat deze kan nagaan of de specifieke vraag al dan niet onder de verzekering valt. 

Meer info?

Heb je het antwoord op je vraag niet gevonden? Wil je graag meer info over het Small Business Project? Neem dan contact op met de Vlajo-coördinator van jouw regio.