Small Business Project - challenge

boost de ondernemende competenties van je studenten: laat je studenten een oplossing bedenken voor een complexe uitdaging uit het werkveld 

 

Ben je docent en op zoek naar een praktijkgericht onderwijsprogramma op maat om de ondernemende competenties van je studenten een stevige boost te geven? Wil je je studenten een oplossing laten bedenken voor een complexe uitdaging uit het werkveld? Dan is het Small Business Project - challenge van Vlajo iets voor jou!  

Wat is het Small Business Project - challenge?

Het Small Business Project - challenge is een praktijkgericht onderwijsprogramma op maat waarin de ontwikkeling van de ondernemende competenties van studenten centraal staat. Doorheen het Small Business Project - challenge leren studenten om out-of-the-box te denken, om constructief samen te werken in een (interdisciplinair) team, om helder te communiceren en presenteren, om kritisch om te gaan met informatiebronnen… Kortom doorheen het Small Business Project - challenge worden studenten uitgedaagd om hun ondernemende competenties maximaal te ontwikkelen zodat ze kunnen uitgroeien tot de ondernemende medewerkers en ondernemers van morgen.

Bij een Small Business Project – challenge worden de studenten uitgedaagd om in team een oplossing te bedenken voor een complexe uitdaging vanuit het werkveld. Meestal start het Small Business Project – challenge met een teambuilding zodat de studenten elkaar op een ludieke wijze leren kennen. Vervolgens duiken de studenten in de werkvelduitdaging. Ze analyseren de uitdaging en brainstormen vervolgens over mogelijke oplossingen. Wanneer de studenten een innovatieve, creatieve oplossing gevonden hebben, werken ze deze van A tot Z uit. Op het einde van het project stellen de studententeams hun uitgewerkt ondernemingsidee voor aan de opdrachtgever.

Maatwerk

Vlajo biedt opleidingsspecifiek maatwerk aan, dit betekent dat het Small Business Project - challenge telkens aangepast wordt aan de noden en wensen van de docent in kwestie. Het niveau, de inhouden, de werk- en evaluatievormen worden in samenspraak met de docent (of het docententeam) vastgelegd. Ook de tijd waarin een Small Business Project - challenge doorlopen wordt en het aantal studiepunten dat er aan besteed wordt, wordt in samenspraak met de docent (of het docententeam) bepaald. 

Persoonlijke begeleiding 

Vlajo biedt persoonlijke begeleiding aan, aan elk Small Business Project - challenge wordt een vaste Vlajo-coördinator gekoppeld. Deze coördinator volgt het Small Business Project - challenge samen met de betrokken docent(en) op en zorgt in voor persoonlijke coaching, sessies en feedbackmomenten. 

Voor wie is het Small Business Project - challenge? 

Het Small Business Project - challenge kan gevolgd worden door alle studenten van alle opleidingen in het Vlaams hoger onderwijs (HBO5, graduaat, professionele bachelor, postgraduaat, bachelor-na-bachelor, academische bachelor, schakelprogramma, verkort programma, master, master-na-master). 

Op welke ondersteuning kan je als docent rekenen bij een Small Business Project - challenge? 

Als docent (of docententeam) ben je samen met de Vlajo-coördinator verantwoordelijk voor het goed verloop van het Small Business Project - challenge en kan je op de volgende ondersteuning rekenen:

  • Online kenniscentrum 
  • Didactisch materiaal 
  • Persoonlijke begeleiding en coaching door Vlajo-coördinator 
  • Podcasts (Vlajo Spot On) 
  • Webinars (Vlajo Webinars) 
  • Spreker(s) uit het bedrijfsleven 
  • Nationale en internationale wedstrijden
  • Vlajo-evenementen 

Wat is de kostprijs van een Small Business Project - challenge? 

Vlajo tracht de kostprijs van de praktijkgerichte onderwijsprogramma’s zo laag mogelijk te houden. De kostprijs van een Small Business Project - challenge bedraagt €8 per student. 

Meer info? 

Wil je graag meer info over het Small Business Project - challenge? Neem dan contact op met de Vlajo-coördinator van jouw regio. Jouw Vlajo-coördinator plant met plezier een gratis, vrijblijvend kennismakingsgesprek in om de mogelijkheden te verkennen!