STEM Ondernemers voor de Klas

brug tussen STEM-onderwijs en STEM-bedrijven

20 maart tot 12 mei 2023

Vele mensen gebruiken dagelijks met passie en fierheid hun opgedane kennis in een bedrijfsomgeving. Ze gebruiken wetenschappen en techniek in functie van een beter(e) milieu, gezondheid, mobiliteit, connectiviteit, omgaan met grondstoffen, voedingsvraagstukken, noem maar op.  STEM is steeds opnieuw antwoorden vinden op allerhande vraagstukken en een bijdrage leveren aan de mensheid en planeet.

Leerlingen maken doorheen hun schoolcarrière voortdurend belangrijke keuzes. Keuzes die richting geven aan hun toekomst en gepaard gaan met veel vragen.
Welke toekomstmogelijkheden biedt een wetenschapsrichting? Is een STEM-gerichte studiekeuze en job iets voor mij? Wat verwachten STEM-bedrijven van werknemers?

Wie kan de jongeren beter warm maken voor een loopbaan in techniek, technologie en wetenschappen dan zij die er beroepsmatig elke dag gepassioneerd mee bezig zijn? Als rolmodel motiveren zij jongeren om een STEM-carrière te overwegen en er meer over te weten te komen. 

    

Doelgroep

  • volledig secundair onderwijs

Vlajo project-coördinator


 

Partners van STEM Ondernemers voor de Klas

Met dit onderwijsproject wil Vlajo de brug slaan tussen STEM-bedrijven en STEM-klassen. Zo wil Vlajo STEM-interesse bij onze schoolgaande jongeren stimuleren. Vlajo bundelt samen met structurele STEM-partners haar krachten voor dit unieke onderwijsproject.