STEMfluencers

STEMfluencers brengt jonge medewerkers uit de chemie, kunststoffen, farma en biotech naar de klas

Jongeren inspireren voor de wondere wereld van techniek en wetenschap. Dat is wat STEMfluencers doen. Dit nieuwe project van essenscia vlaanderen (sectorfederatie van de chemie en life sciences) en Vlajo wil meer jongeren warm maken voor STEM en een boeiende toekomst in de chemie, kunststoffen, farma en biotech.

Wat is STEMfluencers?

STEMfluencers brengt jonge medewerkers uit de chemie, kunststoffen, farma en biotech naar de klas. Tijdens een gastles vertellen ze leerlingen uit de eerste graad over hun STEM-studies en STEM-beroep en geven ze een eigen kijk op hoe ze met hun job in de chemie-, kunststoffen, farma- en biotechsector bijdragen aan oplossingen voor heel wat maatschappelijke uitdagingen op het vlak van klimaat, energietransitie en gezondheid.

STEMfluencers zijn jonge ingenieurs, operatoren, laboranten, onderzoekers, technici of andere profielen die met beide voeten in de sector staan. Ze brengen een tastbaar, authentiek en inspirerend verhaal aan jongeren die aan het begin van hun middelbare schoolcarrière staan, nog heel wat te ontdekken hebben en dus nog veel studiekeuzes moeten maken.

Doelgroep

  • eerste graad van het secundair onderwijs

Periodes

  • periode 2 (15 februari tot 30 maart)
  • periode 3 (1 tot 31 mei)

Meer

 


STEMfluencers is een project van essenscia vlaanderen en Vlajo om meer jongeren warm te maken voor een boeiende toekomst in de chemie, kunststoffen en life sciences. STEM staat voor Science, Technology, Engineering & Mathematics.