Bedrijfsleven & STEMfluencers

STEMfluencers brengt jonge medewerkers uit de chemie, kunststoffen, farma en biotech naar de klas


Word jij een STEMfluencer?

Heb jij zin om jongeren warm te maken voor de wondere wereld van techniek en wetenschap en voor een boeiende toekomst in de chemie, kunststoffen, farma en biotech? Dat is wat STEMfluencers doen! Laat dus van je horen, vertel je verhaal en help meisjes en jongens om met volle overtuiging voor een STEM-studie of -beroep te kiezen.

STEMfluencers is een nieuw project van essenscia vlaanderen (sectorfederatie van de chemie en life sciences) en Vlajo. STEM staat voor Science, Technology, Engineering & Mathematics.

STEMflu…wie?

Een STEMfluencer werkt in de chemie, kunststoffen, farma en biotech en is jonger dan 35 jaar. Via één of meerdere gastlessen in de eerste graad van het middelbaar onderwijs geef je jongeren een eigen kijk op de sector, vertel je hen over je job en de weg ernaar toe, en over de oplossingen die de chemie-, kunststoffen, farma- en biotechsector biedt voor heel wat maatschappelijke uitdagingen op het vlak van klimaat, energietransitie en gezondheid.

Iedereen die actief is in de sector kan STEMfluencer worden. Of je nu werkt in productie, R&D, sales, logistiek of eender welk departement. Er is slechts één voorwaarde: passie voor de sector.

Waarom STEMfluencer worden?

Als STEMfluencer breng je een tastbaar, authentiek en inspirerend verhaal over aan jongeren die aan het begin van hun middelbare schoolcarrière staan en dus nog heel wat studiekeuzes moeten maken. Zo geef je leerlingen een persoonlijke inkijk in de mogelijkheden die de chemie, kunststoffen en life sciences sector biedt, op welke manier die bijdraagt aan een duurzame wereld en hoe jongeren daar zelf aan kunnen meewerken. Want voor de uitdagingen van vandaag en morgen hebben we elk talent nodig. Als STEMfluencer kan jij daarin mee het verschil maken.

Ik word STEMfluencer

Praktisch

  • STEMfluencers zijn medewerkers uit de chemie, kunststoffen, farma en biotech en zijn jonger dan 35 jaar.
  • Ze geven één of meerdere gastlessen in de eerste graad van het middelbaar onderwijs
  • Zo'n gastles duurt 2 lesuren en bestaat uit een presentatie en een vraag- en antwoordsessie met de leerlingen
  • De gastlessen worden georganiseerd in de periode van 15 februari tot 31 maart en van 1 tot 31 mei
  • Ter voorbereiding kunnen STEMfluencers vrijblijvend een gratis sessie Presentatietechnieken volgen
  • essenscia en Vlajo zorgen voor een basispresentatie, afgestemd op de doelgroep
  • Vlajo zorgt voor de matchmaking tussen STEMfluencer en middelbare school op maximaal 30 kilometer van je woonplaats of werkplek

Ben je ouder dan 35 en gebeten om een gastles te geven? Schrijf je dan in voor Ondernemers voor de Klas.


STEMfluencers is een project van essenscia vlaanderen en Vlajo om meer jongeren warm te maken voor een boeiende toekomst in de chemie, kunststoffen en life sciences. STEM staat voor Science, Technology, Engineering & Mathematics.