Vlajo Talentenstage secundair

de onderneming als kwaliteitslabo


Naast het stimuleren van ondernemingszin bij leerlingen, wilt Vlajo ook werk maken van een positieve beeldvorming over bedrijven.
Tijdens de Vlajo’s Talentenstage werken leerlingen vanuit een talentgerichte benadering samen met een bedrijf.
Met een kant-en-klaar lessenpakket rond kwaliteiten en talenten ga je in de klas aan de slag. Op basis van hun kwaliteiten worden de leerlingen uitgedaagd om op een creatieve manier te solliciteren voor een echte job.
Uiteindelijk gaan ze een halve dag aan de slag in een bedrijf en worden ze bijgestaan door een Vlajo-droomcoach (bedrijfsmedewerker). 
De droomcoach zal de kwaliteiten en talenten van de jongeren valideren tijdens de stage.
Tijdens de naverwerking in de klas verkennen leerlingen hun belangstelling in functie van eventuele studiekeuze. 

De apotheose van de Vlajo Talentenstage is zonder twijfel de stagedag zelf. We zetten in op een actieve deelname van de leerling in een bedrijfsomgeving. Om dit te kunnen realiseren moeten we op zoek gaan naar bedrijven met én een voldoende gevarieerd aanbod aan functies én met de nodige taille om een hele klas actief aan de slag te laten gaan. Deze kwaliteitseisen zijn noodzakelijk om een lange termijn leereffect te hebben. Keerzijde van de medaille is dat we hierdoor de Talentenstage niet op grote schaal kunnen aanbieden. Op vandaag uit zich dat in een beperkt aantal stages, voornamelijk in Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. Uiteraard proberen we om zoveel mogelijk klassen de kans te bieden om deel te nemen aan de Vlajo Talentenstage.  Dit doen we door actief op zoek te gaan naar gepaste bedrijven.  Houd dus gerust deze pagina en onze nieuwsbrieven in de gaten zodat je als eerste op de hoogte bent van mogelijke talentenstages in jouw buurt.

Doelgroep

  • 1ste graad secundair onderwijs

Inschrijven

Dit en komend schooljaar worden er geen talentenstages georganiseerd voor het secundair onderwijs.

Meer info