Alumni

een netwerk voor alle oud-deelnemers aan Vlajo-programma's


Vlajo wil ondernemingszin bij leerlingen en studenten stimuleren en hen helpen om hun ondernemersdromen waar te maken. In de voorbije jaren hebben wij vele jongeren aan de startmeet van hun eigen bedrijf gebracht. Wat is er van deze veelbelovende jonge ondernemers geworden? Hoe kijken zij terug op hun Vlajo avontuur? Welke tips & tricks geven zij onze huidige ondernemende jongeren mee? Vlajo zocht het uit. We stellen u graag enkele succesvolle Vlajo-alumni van de afgelopen jaren voor!

Ook na het behalen van hun diploma blijft Vlajo jongeren ondersteunen. Met behulp van het Vlajo Alumni netwerk krijgen oud-deelnemers de kans om in contact te komen met andere alumni, om te luisteren naar hun ervaring en verhalen en om elkaar te ondersteunen. De alumni krijgen ook de kans om tal van events en activiteiten bij te wonen. Deze duizenden afgestudeerden vormen samen een krachtig netwerk waarin Vlajo graag actief wil blijven investeren. De alumni vormen niet alleen een inspiratiebron voor elkaar maar kunnen ook nieuwe deelnemers inspireren om deel uit te maken van het Vlajo avontuur.

Door lid te worden van het alumninetwerk van Vlajo blijf je op de hoogte van wat er wordt georganiseerd. Je ontvangt ook uitnodigingen voor evenementen en tal van activiteiten voor alumni.

Het afronden van je middelbare of hogere studies betekent niet het einde van je band met Vlajo. Onze alumni zijn onze ambassadeurs! Jullie verhalen zijn een inspiratiebron voor nieuwe deelnemers. Ook voor jou kan onze alumniwerking een waardevolle bron zijn van contacten, kennis en ervaringsuitwisseling.

De 4 pijlers van Vlajo Alumni

Als lid van Vlajo Alumni kan je rekenen op onze ondersteuning volgens 4 pijlers. Deze pijlers lichten we hieronder uit.

Hangouts

Kleinschalige, laagdrempelige ontmoetingen tijdens dewelke alumni ideeën uitwisselen, werken, of gewoon gezellig een koffietje drinken.


Support

Ten eerste de ondersteuning van onze leden in hun ideeën, ambities, ... door het aanreiken van kennis, contacten, locaties, etc. Het tweede luik van de support-pijler omvat ‘giving back’ aan Vlajo, onze moederorganisatie, tijdens evenementen zoals finales en prijsuitreikingen.


Events

Evenementen van grotere schaal waarbij alle alumni, dus het hele netwerk, uitgenodigd wordt. Tijdens dit type evenementen, die doorgaans een volledige dag duren, worden inspirerende keynotes, ondernemersverhalen en tips&tricks gedeeld op unieke locaties, waarbij netwerken centraal staat.


Borderless

Als deel van het wereldwijd netwerk JA Alumni biedt Vlajo Alumni mogelijkheden naar internationale ervaringen toe. Zo is er bijvoorbeeld elk jaar de JA Alumni Europe Conference waarbij alumni uit heel Europa, en bij uitbreiding de hele wereld, samenkomen voor een 5-daagse vol inspiratie, waar de alumni spirit primeert en uiteraard ruim tijd voorzien wordt voor plezier en vertier. Door ons lidmaatschap bij deze globale organisatie kunnen we onze leden ook exclusieve opportuniteiten bieden, waaronder mentorships, stages en beurzen bij internationale partners.

 

Hoe lid worden?