Traject secundair onderwijs

‘Leer-kracht in een ondernemende klaspraktijk’

Vlajo biedt voor leerkrachten van verschillende vakken en graden uit het secundair onderwijs dit vormingstraject aan om de ondernemingszin bij leerlingen te stimuleren.

We nemen de leerkrachten mee in het verhaal van ondernemend onderwijs en begeleiden hen om deze context ook zelf te creëren en te beleven. Dit enerzijds op individueel niveau binnen hun eigen klaspraktijk, maar ook over de vakken heen, binnen het team.

We vertrekken vanuit onderstaand model van ondernemingszin en staan stil bij de 4 pijlers van effectief lesgeven: inhoud, organisatie, leerkrachtstijl en evaluatie.

Elke cyclus omvat telkens een inleidend webinar, gevolgd door een reflectie en/of toepassing en daarna een fysiek en regionaal georganiseerde workshop. Theoretische inzichten worden meteen gekoppeld aan praktijkvoorbeelden.

Mooie en bevlogen uitleg. Ik kan er meteen mee aan de slag!

(deelnemer workshop West-Vlaanderen)

Er werd heel veel input gegeven die je zin doen geven om aan de slag te gaan zonder dat je hier een moet gevoel over krijgt.

(deelnemer workshop Vlaams-Brabant)

Aangenaam gebracht, afwisselende werkvorm, tijd voor eigen inbreng.

(deelnemer workshop Antwerpen)

Meer informatie?

Wil jij graag meer te weten komen over dit traject van de projectverantwoordelijken zelf? Dat kan! Wij organiseren op 4 momenten een kort live webinar (ongeveer 15 minuten) waarin we jou vertellen waarom jij als leer-kracht zou moeten deelnemen aan dit traject. Ben je nog niet helemaal overtuigd? Toch nog enkele vragen? Of gewoon benieuwd? Aarzel niet en schrijf je nu in op één van onze webinars!

  • Dinsdag 07/12/2021 om 19u30
  • Woensdag 08/12/2021 om 15u00
  • Donderdag 09/12/2021 om 10u00
  • Donderdag 09/12/2021 om 14u30

Interesse?