Vrijwilligerswerk


Je herkent ze vast binnen je organisatie: mensen die het voortouw nemen, hun nek uitsteken en ergens voor gaan. Zij zijn het die bedrijven succesvol maken. Sterker nog, ondernemende mensen zijn het fundament van onze economie. Daarom is er Vlajo. Wij stellen alles in het werk om de ondernemingszin van jongeren aan te wakkeren. Zo ontstaan nieuwe ondernemers die weer voor werkgelegenheid zorgen. Om te blijven investeren in jonge, ambitieuze mensen hebben wij jouw hulp hard nodig!

Word droomcoach bij Vlajo en profiteer van jeugdig ondernemerschap en ons interessante netwerk.


Word droomcoach van een studentenonderneming (secundair en hoger onderwijs)

Begeleid een team in het secundair of hoger onderwijs tijdens het runnen van hun studentenonderneming.

  • Vlajo Jieha: een klasteam bouwt een geëngageerd ondernemend project in team (2e graad secundair onderwijs)
     
  • Vlajo Mini-onderneming: een klasgroep bouwt een onderneming in team op (3e graad secundair onderwijs)
     
  • Vlajo Studentenbedrijf: kleine teams of eenmanszaken maken in het kader van bedrijfsbeheerkennis met het opstarten van een eigen zaak (3e graad secundair onderwijs)
     
  • Vlajo Small Business Project (SBP): een team studenten bouwt een onderneming op (hoger onderwijs)


Word droomcoach van een Droomfabriekklas (basisonderwijs)

Licht in de basisschool je loopbaanverhaal toe aan de leerlingen en nodig de klas indien mogelijk uit voor een bedrijfsbezoek.


Word één dag Ondernemer voor de Klas

Investeer in de toekomst. Inspireer onze jongeren met jouw expertise, passie en energie!

Met een belangrijke studie-of beroepskeuzen in het vooruitzicht zitten heel wat jongeren met belangrijke vragen waarop je als ondernemer, bedrijfsleider of bedrijfsmanager een antwoord kan bieden!

Meer dan 450 vrijwillige gastsprekers namen in het voorbije jaar deel. Het zijn mensen die gepassioneerd zijn door ondernemerschap en deze passie graag delen met jongeren.


Word jurylid

Jouw organisatie kan Vlajo ook helpen door het aanleveren van juryleden voor onze vele wedstrijden (provinciale finales, Vlaamse finales, Vlajo Innovatiekampen, voorrondes Start Academy,…)


Word gastspreker in het hoger onderwijs

Jouw organisatie kan Vlajo ook helpen door het aanleveren van gastsprekers (experts) voor onze vele Small Business Projects (studentenondernemingen) in het hoger onderwijs. Gezien deze SBP’s in heel diverse opleidingen actief zijn (agro- en biotechnologie, ingenieurs, accountancy en fiscaliteit, ICT, eventmanagement,...), heeft Vlajo ook nood aan gastsprekers uit verschillende domeinen.