SECUNDAIR ONDERWIJS

 

Upcoming: Vlajo-digi-maart

14 maart 2023 | BLIK

Een kortlopend digitaal project rond studiekeuze. Met BLIK verruim je het zicht van je leerlingen op de beroepswereld en stimuleer je zelfkennis en -bewustzijn. Met BLIK - Beroep, Loopbaan en IK werk je vakoverschrijdend in zes modules – zes lesuren (uitbreiding mogelijk) met je leerlingen op online leerplatform Pluvo.

 • Kom te weten hoe je het zicht van je leerlingen op de beroepswereld kan verruimen en hun zelfkennis en -bewustzijn kan stimuleren dankzij het gloednieuwe onlinetraject BLIK (Beroep, loopbaan en ik)
 • Info en inschrijven

16 en 24maart | Odoo

Odoo is een wereldwijd gebruikt erp-pakket waarmee je de hele bedrijfsflow vorm en opvolging krijgt.

 • Ontdek de mogelijkheden van erp-pakket Odoo in de diepte, leer werken met de verschillende apps. Kijk mee hoe je jouw leerplandoelen praktijkgericht vormgeeft met Odoo en stel jouw vragen aan de lesgever.
 • Dit is een live workshop, te Leuven.
 • Info en inschrijven

29 maart  | VlajoChallenge

Online educatief spel rond bedrijfsmanagement. Leerlingen managen hun winkels in het virtuele winkelcentrum om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten, rekening houdend met hun concurrenten-medeleerlingen.

 • Online speelsessie waarin leerkrachten winkelmanager worden in het virtuele winkelcentrum. Leer het spel van binnenuit kennen en voel hoe de spanning zich opbouwt voor de spelers.
 • Info en inschrijven

 


On demand voor leerlingen

--> Uitgebreider aanbod na login bij FAQ-GrowZone

Na login bekijk je al onze webinars gratis op een moment dat dit jou best past!


On demand voor leerkrachten

projectgerelateerd aanbod

overkoepelend aanbod

 • Filmpjes maken als een pro | Met Moovly ontwerp je professionele filmpjes in een handomdraai. Tijdens deze 2 uur durende training leren we je alle kneepjes zodat je vlot aan de slag kan! (Moovly is gratis voor leerlingen en leerkrachten. Binnen het bedrijfsleven is Moovly een hit voor promotiefilmpjes, instructiefilmpjes...)  Vraag je gratis Moovly-account aan als leerkracht/docent leerling/student: www.moovly.com/vlajo
 • Een professionele uitstraling met Canva | Huisstijl, affiches, berichten voor sociale media, alles maak je in een handomdraai met jouw Canva-edu-account. (bewijsstuk moet duidelijk maken dat je echt een leraar bent. Kan bijv. door toevoegen lerarenkaart + recente loonfiche (verberg de bedragen)). In jouw leraren-Canva-edu-account kan je dan de leerlingen toevoegen.
 • Met het project CiLO - Circulair Leren Ondernemen heeft de Universiteit Hasselt met ondersteuning van Vlaanderen Circulair en Vlajo een lespakket uitgewerkt omtrent de circulaire economie. Dit lespakket stoomt leerlingen uit de 2de en 3de graad van het secundair onderwijs klaar om met circulair ondernemen aan de slag te gaan. Het is dus de ideale voorbereiding voor leerling en leerkracht om projecten als de Jieha en Mini-onderneming met zorg voor onze planeet te realiseren! Dankzij de steun van Vlaanderen Circulair kan dit lessenpakket gratis digitaal aangeboden worden.
 • Traject: een groeikijk op je klaspraktijk:

Sessie 1: Iedereen ondernemend, ook in jouw les! (het STEP-model) Ondernemingszin wordt steeds belangrijker in het onderwijs, zeker nu het ook tot één van de 16 sleutelcompetenties hoort. In deze sessie leggen we je uit wat ondernemingszin nu eigenlijk is en hoe jij als leerkracht jezelf, jouw lespraktijk én dus ook je leerlingen ondernemender kan maken.
Sessie 2: Goed lesgeven: waarom doe je wat je doet? (pijler inhoud) “Ben ik wel met alles in orde?” is een vraag die door veel leerkrachten gesteld wordt. Door kwaliteitsvol onderwijs aan te bieden, geef je zelf een antwoord op deze vraag. Maar wat is kwaliteitsvol onderwijs eigenlijk? En hoe kan je ermee aan de slag in jouw lessen? We bekijken dit samen met jou.
Sessie 3: Boost het leerproces van elke leerling (pijlers organisatie en leerkrachtstijl) Tijdens deze sessie staan we stil bij enkele tips die je kan toepassen zodat jouw leerlingen effectief leren, ook op langere termijn. We bekijken ook hoe het werk hiervoor vooral bij hen komt te liggen, meer dan bij jou als leerkracht 
Sessie 4: Groeigericht evalueren: van “ja maar” naar “en toch!” (pijler evaluatie) Evalueren wordt nog al te vaak gelijkgesteld aan “toetsen”, terwijl het zo veel meer is. Het wat en het hoe, alsook het effect op de leerlingen, komen aan bod tijdens deze sessie.
Sessie 5: Feedback met impact op het leerproces (en niet op jouw agenda) (pijler evaluatie) Je spendeert uren aan het schrijven van feedback en op het einde van de rit doet de leerling er amper iets mee. Komt dit je bekend voor? We onderzoeken hoe je aan de slag kan gaan met feedback die effectief werkt voor de leerlingen, zonder dat je hierbij nog meer tijd moet investeren.
Sessie 6: Aan de slag met eigenaarschap via 10 concrete tips Eigenaarschap geven aan je leerlingen helpt hen gemotiveerder om te gaan met de leerinhouden. Kan/durf jij dit stimuleren? We geven 10 concrete tips mee die jou kunnen helpen om jouw leerlingen meer eigenaarschap te geven in hun leerproces.