Eerste ondernemersteams van schooljaar 2015-2016 van start

Eerste ondernemersteams van schooljaar 2015-2016 van start

September is bij Vlajo dé maand van de mini-ondernemingen. Over heel Vlaanderen worden er dezer dagen honderden mini-bedrijfjes opgestart door leerlingen van de derde graad secundair onderwijs. De Vlajo-coördinatoren secundair onderwijs begeleiden hen tijdens de klassikale opstartsessies.

De eerste teams van schooljaar 2015-2016 zijn alvast een feit!

Elk schooljaar starten ook nieuwe scholen met een mini-onderneming, zoals Via Tienen. Leercoach Ann Brants: "11 leerlingen van 6 Handel-Marketing & Management gaan een project rond duurzaamheid uitwerken. De hele school staat achter dit project. Zo zullen de mini-ondernemers de overige 5 klassen (o.a. etalagebeheer) van het 6de jaar begeleiden, die duurzame producten voor hen zullen produceren. In het kader van deze mini-onderneming organiseerden we recent een projectdag, die gevuld was met een brainstormsessie én een bezoek aan Kringwinkel Hageland. Op 23 april volgt dan de apotheose op school tijdens onze dag van de duurzaamheid waar ze hun resultaat mogen presenteren. We kijken uit naar een boeiend en ondernemend jaar!"

Lees het volledige artikel en meer blognieuws op onze wekelijkse Vips van Vlajo blog!