Syntra en Vlajo vormen jonge ondernemers

Syntra en Vlajo vormen jonge ondernemers

Bij Vlajo zijn we er meer dan ooit van overtuigd: er zit muziek in de volgende generatie ondernemende werknemers/zelfstandige ondernemers! En niet alleen muziek, maar ook tonnen motivatie!

Op woensdag 4 november trokken immers 40 leerlingen van 18 verschillende mini-ondernemingen naar Syntra West in Kortrijk voor de workshop 'Spreken voor publiek' van Syntra-docent en professioneel presentator Yves Eggermont. Een full house en dat middenin de herfstvakantie, daar nemen we bij Vlajo onze pet voor af!

Een hele grote pet zelfs, want tussen de West-Vlaamse leerlingen, spotten we ook een opvallend Kempense tongval. Ralph Belmans, gedelegeerd bestuurder van mini-onderneming SOS van Sint-Dimpnacollege in Geel, karde helemaal alleen van hartje Kempen naar hartje West-Vlaanderen. Van motivatie gesproken!

Ondernemende Ralph licht toe: "Als mini-onderneming konden we, door lesverplichtingen, de Shop-je-Slim-dag in Turnhout helaas niet bijwonen. Daarom ging ik op de website van Vlajo op zoek naar een alternatief. Als gedelegeerd bestuurder sprak de workshop 'Spreken voor publiek' in Kortrijk me meteen aan. Wel een eindje rijden, maar het viel in de vakantie, dus dat stoorde me niet. En het was de rit meer dan waard: de spreker gaf goede tips die we ook meteen in de praktijk konden omzetten. Ik kreeg goede feedback van de andere cursisten en dat gaf vertrouwen. Bovendien kon ik ook contact leggen met andere mini-ondernemingen en dat vond ik heel interessant."

Een paar weken later kon Ralph, samen met zijn team, de tips toepassen tijdens de eerste echte aandeelhoudersvergadering die door Vlajo georganiseerd werd bij Thomas More in Turnhout. Ralph: "Spiekbriefjes gebruiken en het publiek goed aankijken, dat zijn tips die me toen echt geholpen hebben. Het ging erg vlot! Ik ben Vlajo dan ook erg dankbaar dat ze zulke seminaries organiseren. Ik heb er veel uit geleerd, zaken die me ook in de toekomst zullen bijblijven!"

Ook Bart De Geeter, pedagogisch adviseur bij Syntra Vlaanderen was aanwezig en is blij met zoveel enthousiasme: "Jaarlijks zetten we samen met Vlajo onze schouders onder 40 Shop-je-Slim-sessies voor mini-ondernemers. Die vorming van de komende generatie jongeren past helemaal binnen onze missie, dus daar werken we zeer graag aan mee."