ENGIE Electrabel werpt nieuw licht op alternerend leren en werken

ENGIE Electrabel werpt nieuw licht op alternerend leren en werken

Het Work & Study project van onze partner ENGIE Electrabel biedt studenten de mogelijkheid om werk en studies te combineren. Via dit project wil de energieleverancier het nummer één knelpuntberoep in Vlaanderen onder de aandacht brengen. Vier op de tien vacatures voor onderhoudsmecaniciens en elektriciens geraken, onder andere door een lage uitstroom uit het onderwijs, na drie maanden niet ingevuld. 

Work & Study project brengt onderwijs en bedrijfsleven samen

Vorig academiejaar studeerde de eerste student succesvol af. In september 2015 zijn opnieuw twaalf beginnende studenten Elektromechanica van de Artesis Plantijn Hogeschool in Antwerpen met het project gestart. Om de combinatie haalbaar te maken, wordt de opleiding Elektromechanica gespreid over vier in plaats van drie jaar. 

2 dagen per week op school, 3 dagen per week aan het werk  

De studenten gaan twee dagen per week gewoon naar school. De andere drie dagen krijgen ze een contract om te gaan werken bij de onderhoudsploeg van de kerncentrale van Doel. Hoewel ze maar drie dagen per week gaan werken, betaalt ENGIE Electrabel de studenten voor vier dagen per week.  

Het programma biedt voordelen voor beide partijen. Enerzijds wil ENGIE Electrabel de beginnende mecaniciens aan zich binden om zo de openstaande vacatures in te vullen. Anderzijds krijgen de werkende studenten naast praktijkervaring ook nog andere voordelen zoals anciënniteit en pensioenrechten.  

Meer informatie over het Work & Study project   

Elke student kan zich kandidaat stellen voor het Work & Study programma van ENGIE Electrabel. De kandidaten worden vooral gescreend op basis van motivatie en leervermogen.

Indien u als docent meer informatie wenst over het Work & Study project, contacteer Alex Massoels, teamleader Recruitment & Mobility van ENGIE Electrabel alex massoels@engie.com