Vlajo vormt leerkrachten tot echte teacherpreneurs

Vlajo vormt leerkrachten tot echte teacherpreneurs

Vlajo levert scholen uitgewerkte en kant-en-klare tools om ondernemerschap op de schoolbanken te stimuleren, maar daarnaast organiseren we ook elk schooljaar verschillende activiteiten en nascholingen om leerkrachten onder te dompelen in de wondere wereld van ondernemerschap. En in de toekomst gaan we nog een stapje verder, want van onze zogenaamde leercoaches willen we echte teacherpreneurs maken. Die evolutie past perfect binnen onze snel veranderende maatschappij, die nood heeft aan ondernemend denken en doen, in welke vorm dan ook.

En dat ondernemerschap steeds meer gesmaakt wordt op de schoolbanken, bewijzen onze train-the-trainersessies. Op 23 februari verwelkomden we maar liefst 32 leerkrachten in het Hasseltse Provinciehuis voor een boeiende en leerrijke dag.

De dag startte met een interactieve workshop duurzaam ondernemen van MOS (Milieuzorg op School), Broederlijk Delen en OVAM. Nadien lichtte Vlajo-collega Jurn Van den Meerssche concrete en praktische manieren toe om breder te evalueren. De trainingsdag werd afgesloten met een inspirerende getuigenis van Tom Devos van Intago, die eerder ook al centraal stond in een Vips van Vlajo-blog.

Ann Brants (leercoach Vlajo Mini-onderneming) van Via Tienen was, samen met collega Chris Veulemans (leercoach Vlajo Jieha!) een van de deelnemers: "Ik vond het een heel interessante dag. Op school zijn we al altijd intensief bezig geweest met duurzaamheid, maar toch gaf de workshop nog nieuwe inzichten en ideeën. Het blijft ons hoedanook stimuleren om verder op die duurzame weg in te zetten. Met de sessie omtrent breder evalueren was ik heel erg blij, want ik was al even op zoek naar een goede methode om mijn mini-ondernemers op een gefundeerde manier te beoordelen. Jurn heeft ons met Talentenkaart en Pappasa concrete en toepasbare tools aangereikt. Helemaal top!"

Tenslotte was de getuigenis van jonge ondernemer (en ex-miniondernemer én Vlajo droomcoach!) Tom Devos een schot in de roos. Ook Ann bevestigt dit: "Tom's enthousiaste verhaal werkte enorm aanstekelijk. Hij bracht dit op zo'n joviale en inspirerende manier. Iedereen hing aan zijn lippen! Ik zou hem, tijdens een volgende Vlajo Ondernemers voor de Klas, graag tot bij ons op school halen. Voor onze leerlingen zou dit een ongelooflijke inspirator zijn."