Alumnus Cedric Verbesselt stapt voor één dag in de voetsporen van topmanager ExxonMobil

Alumnus Cedric Verbesselt stapt voor één dag in de voetsporen van topmanager ExxonMobil

40 jongeren uit heel Europa namen vorige week deel aan het project Leaders-for-a-Day en volgden een hele werkdag lang een topmanager of CEO uit de bedrijfswereld. Ex-miniondernemer Cedric Verbesselt bracht een dag door met Nikolaas Baeckelmans, Vice President/European Union Affairs bij ExxonMobil.

Leaders-for-a-Day, georganiseerd door Vlajo’s Europese koepelorganisatie JA Europe is tot stand gekomen om jongeren die een minionderneming hebben voltooid en de Entrepreneurial Skills Pass (ESP) hebben verkregen meer kansen te bieden.  Dit initiatief wil jongeren inspireren om meer ondernemend te zijn en hen de kans te geven om reeds op de schoolbanken in contact te komen met mensen uit de bedrijfswereld. 

Cedric Verbesselt aan het woord: "Het was een erg leerzame en leuke dag. Het is bijzonder verrijkend te zien hoe het eraan toegaat in de bedrijfswereld en welke vaardigheden en competenties van belang zijn op de werkvloer.  Indien ik vorig jaar de kans niet kreeg om vanuit mijn wetenschappelijke richting deel te nemen aan een minionderneming, had ik nu 100% voor geneeskunde gekozen. Maar economie en het bedrijfsleven heeft mij geprikkeld waardoor ik uiteindelijk voor handelsingenieur heb gekozen, waar ik tot nu toe geen spijt van heb! Deze dag is een geweldige ervaring die bijblijft!”

Zijn 'quote of the day'"The mark of a good conversationalist is not that you can talk a lot. The mark is that you can get talk others a lot. Thus good smoozer's are good listeners, not good talkers."