Competitieve leerkrachten spelen Vlajo Challenge

Competitieve leerkrachten spelen Vlajo Challenge

Over ondernemerschap leren kan via lessen economie maar net zo goed via een online educatief spel. Als aanvulling op Vlajo Challenge, waarbij leerlingen baas worden van hun eigen virtuele winkelketen, organiseert Vlajo sinds enkele jaren de Vlajo Challenge Teachers Competition waarin leercoaches zelf aan de beurt zijn. Een nieuwe, succesvolle editie van dit online educatief spel vond plaats waarbij leerkrachten secundair en docenten hoger onderwijs uit heel Vlaanderen de strijd met elkaar aangingen. De deelnemers werden elkaars concurrenten in hun missie om hun eigen onderneming in virtuele winkelcentra optimaal te beheren.

Leercoaches Timothy Decoster (VIVES Kortrijk), Kristel Daniels (WICO Campus Sint-Maria Neerpelt) en Ann Van Herck (Heilig Graf Turnhout) kwamen als winnaars uit de bus en mochten een deel van de prijzenpot van € 1.000 in ontvangst nemen.

  1. Winnaar: Timothy Decoster (VIVES Kortrijk)
  2. Kristel Daniels (WICO Campus Sint-Maria Neerpelt)
  3. Ann Van Herck (Heilig Graf Tunrhout) 

Timothy Dekoster, docent aan VIVES Hogeschool in Kortrijkis in de wolken met zijn  eerste plaats: “Ik vond de Teachers Competition dit jaar bijzonder spannend, tot op het einde wist ik niet zeker of ik mijn leidersplaats ging kunnen behouden!”

Steeds meer scholen kiezen voor toekomstgericht onderwijs: ze laten hun leerlingen verder kijken dan de randen van hun boek of de muren van hun klaslokaal. Vooruitstrevend onderwijs impliceert talentontwikkeling en een competentiegerichte manier van lesgeven. Vlajo Challenge helpt scholen om hier een eerste stap te zetten. Om de leerkrachten zo goed mogelijk voor te voorbereiden, organiseerde Vlajo naast een reeks Vlajo Challenge-workshops ook een Teachers Competition voor alle enthousiaste Vlajo Challenge leercoaches.

Elke deelnemende leercoach dacht en handelde als ondernemer in de opening en het beheer van meerdere winkels: producten aankopen, een winkel een boost bezorgen via het installeren van airco, een nieuwe kassa, met korting aankopen, reclame voeren, marktaandeel veroveren en ondertussen een lening afbetalen. De meeste ‘ondernemers’ slaagden erin om na tientallen rondes hun ondernemingswaarde positief en in stijgende lijn te krijgen, waarmee de deelnemende leercoaches bewezen dat een faillissement niet aan hen besteed is.