Deze Sociale Economie Projecten (SEP) gaan naar de finale!

Deze Sociale Economie Projecten (SEP) gaan naar de finale!

Vandaag zetten steeds meer bedrijven in op sociaal ondernemerschap. Ook bij Vlajo ondersteunen we deze evolutie. Sociale Economie Projecten, of kortweg SEP, zijn Vlajo Mini-ondernemingen die de maatschappij een verantwoord duwtje in de rug geven.

Ze focussen daarbij op drie pijlers:

Sociale innovatie: de leerlingen komen met hun project aan bepaalde sociale behoeften tegemoet. Die kunnen zeer uiteenlopend zijn, van werkomstandigheden en educatie tot gemeenschapsontwikkeling en gezondheid.

Betrokkenheid: sociale impact creëren is de voornaamste doelstelling. SEP-teams worden verwacht om een samenwerking aan te gaan met een goed doel en de winst ook hieraan te schenken.

Creativiteit: Als onderneming is het belangtijk om creatief uit de hoek te komen en het verschil te maken met concurrenten. Ook voor SEP-ondernemingen geldt dit. De meest originele Sociale Economie Projecten worden, op basis van businessplan en een promofilmpje, geselecteerd voor een online wedstrijd, exclusief voor SEP. 

En ondertussen zijn de finalisten gekend! Deze Sociale Economie Projecten mogen hun beste beentje voorzetten tijdens de finale op  2 mei, in samenwerking met Vlajo-partner AG Insurance:

Creazy CureSint-Paulus Gent: doe-boekje voor kinderen in het ziekenhuis. Bekijk het promofilmpje hier.

Glow in the TrafficSFX Brugge: sensibilisering rond verkeersveiligheid. Bekijk het promofilmpje hier.

Aquaroma, Sint-Eduardusinstituut Merksem: hervulbare drinkflessen (bewustwording rond wegwerpcultuur). Bekijk het promofilmpje hier.

MunDia, Sint-Godelieve-instituut Kapelle-op-den-Bos: samenbrengen van verschillende culturen. Bekijk het promofilmpje hier.

Boite, Don Bosco Haacht: meubels uit gerecycleerd hout, in samenwerking met mensen met een beperking. Bekijk het promofilmpje hier.

Veel succes op 2 mei!!!