FOODCORNER wint Hello crowd! wedstrijd en scheert hoge toppen met hun crowdfundingcampagne

FOODCORNER wint  Hello crowd! wedstrijd en scheert hoge toppen met hun crowdfundingcampagne

Zaterdag 6 mei was een spannende dag voor alle geselecteerden initiatiefnemers in de  Hello crowd! crowdfundingwedstrijd. Tijdens de finale van de Vlajo Awards in Walibi werden de winnaars bekend gemaakt en konden drie gelukkigen met een mooie prijs aan de haal gaan. De top 3 zag er als volgt uit :

  1. Foodcorner van Sport en Handelsschool Turnhout: https://crowd.hellobank.be/nl/projects/foodcorner  won  1000€
  2. Leef en leertuin van Steinerschool Novalis  https://crowd.hellobank.be/nl/projects/novalis-tuin  won 500€
  3. Hout on tour van Atheneum Mall : https://crowd.hellobank.be/nl/projects/hout-on-tour  won 250€

Ondertussen werden alle campagnes ook effectief en realiseerde het project Foodcorner een fantastische 157% van zijn doelbedrag  en haalde zomaar 3945€ op. 

Ook Leef & Leertuin haalde een mooi resultaat ( 104% van bedrag) en realiseerde 3130€.

Hout on tour startte zijn campagne iets later maar is ondertussen al heel goed op weg op ook het beoogde doel te bereiken!

100% gelukkige initiatiefnemers en scholen dus die hun mooie droomprojecten hebben kunnen realiseren.

Ook bij de andere deelnemers die niet in de prijzen vielen waren een aantal succesverhalen te bespeuren. Zo is de campagne van Ouderwerking Pannebeke voor de realisatie van hun Pretkoffers  https://crowd.hellobank.be/nl/projects/pretkoffers als een pijl uit de startblokken geschoten en haalde in amper 25 dagen  93% van het beoogde bedrag op. Over een blitzstart gesproken !

De meeste van de bovenstaande projecten waren ook actief op Walibi met een eigen standje in de Hello crowd! tent en promootten daar hun eigen campagne voor de massa.

De Pretkoffers werden regelmatig op de proef gesteld en begeleidster Ilse Viane en haar team  was dan ook gemotiveerd  om het project tot een goed einde te brengen. De houtkunstenaars van Hot on Tour hadden de mogelijkheid om hun artistieke troeven uit te spelen.

“Foodcorner heeft wat teweeg gebracht in de hele school”

De leerlingen en de begeleiders van SH Turnhout  lanceerden de campagne Foodcorner ( gezonde en betaalbare voeding aanbieden op school) maar hadden nooit kunnen denken dat deze campagne zoveel zou teweeg brengen.
“De hele school raakte betrokken en het project en door de crowdfunding hebben we ook de andere leerlingen en richtingen kunnen mobiliseren. De campagne was  en een mooie opportuniteit om ons project te communiceren en een gezicht te geven. De steun van crowdfundingscoach Michiel van Hello crowd! heeft onze campagne alle slaagkansen gegeven en dat zie je aan het resultaat ‘ aldus Linda Verheyen van SHT na afloop van de zonovergoten Walibi dag.