Vlajo-alumni prijken op prestigieuze Forbes’ 30 Under 30-lijst

Vlajo-alumni prijken op prestigieuze Forbes’ 30 Under 30-lijst

Het Amerikaanse zakenblad ‘Forbes’ publiceert jaarlijks indrukwekkende lijsten zoals de rijksten der aarde en de best betaalde sterren in Hollywood. Maar Forbes bekroont ook jonge en beloftevolle nieuwkomers in het bedrijfsleven. Wietse Van Ransbeeck en Aline Muylaert vielen bij Forbes in de prijzen in de categorie ‘Forbes 30 under 30 Europe: Law and Policy’ dankzij hun online burgerplatform CitizenLab. Het duo creëerde deze app tijdens hun masterjaar Handelsingenieur 2015-2016 op de VUB en heeft als doel om burgers en politici dichter bij elkaar te brengen. Burgerparticipatie zou op die manier eenvoudiger worden. Hun liefde voor ondernemen groeide o.a. tijdens hun deelname in 2017 aan de Vlajo-ideeënwedstrijd Start Academy met hun onderneming “PITU”.  Uit meer dan honderden kandidaten schopten ze het toen tot de laatste zes finalisten.

Wietse Van Ransbeeck, CEO van CitizenLab, reageert opgetogen: “We hadden zo’n exclusieve listing nog niet verwacht, we zijn nog geen twee jaar bezig. Het is een fantastische erkenning, het motiveert heel erg.” De app Citizenlab bedient intussen 60 verschillende gemeenten en steden in België én daarbuiten. Vooral het opzet om burgers meer inspraak te geven op thema’s die hen belangen, wordt enorm gelauwerd. “Deze Forbes award toont nogmaals de snelgroeiende interesse aan rond de hoogstnoodzakelijke democratische vernieuwing van onze overheden”, besluit de bekroonde CEO.