Deze 5 Vlajo Mini-ondernemingen gaan naar de Vlaamse finale

Deze 5 Vlajo Mini-ondernemingen gaan naar de Vlaamse finale

Elk jaar gaat Vlajo op zoek naar 'Dé Mini-onderneming van het Jaar'. Naar een businessgericht totaalconcept, waarbij creativiteit en innovatie de plak zwaaien. Op woensdag 14 maart vonden de verschillende provinciale finales plaats in de vijf provincies. Daar gaven de geselecteerde finalisten het beste van zichzelf voor een onafhankelijke bedrijfsjury. Spanning alom, want wie mag er naar de Vlaamse finale in Brussel op woensdag 25 april?

De vijf Vlaamse finalisten zijn…

In elke provincie steeg de temperatuur gevoelig op woensdagnamiddag, 14 maart. Met een absolute piek tijdens de jurydeliberatie, die uiteindelijk deze vijf winnaars aanduidde:

Easy 4 You | Antwerpen

Bij BNP Paribas Fortis op de Antwerpse Meir ging Easy 4 You met de eindzege aan de haal na een zinderende namiddag. De leerlingen van Sint-Ludgardisschool Merksem en Sint-Jozef Schoten brengen (tandpasta)tubeknijpers en kabelversterkers op de markt.

Qwest | Limburg

In het Provinciehuis van Hasselt ging de hoofdprijs naar Qwest. De leerlingen van Bovenbouw Sint-Michiel in Leopoldsburg ontwikkelen polsbandjes met een QR-code die gegevens kunnen opslaan.

WOOD3D | Oost-Vlaanderen

In Gent werd het een succesvolle overwinning voor WOOD3D van Sint- Jozef Mere. Met het Fablab maken en verkopen ze gepersonaliseerde houten USB-sticks, geschenkkaarten en fotoboxen.

BELT | Vlaams-Brabant

In de gebouwen van Eandis in Wilsele werd BELT bekroond na een spannende, maar leuke finale. De leerlingen van het Sint-Pieterscollege in Leuven produceren broeksriemen uit gerecycleerde autogordels.

On Y Vase | West-Vlaanderen

Voka Kortrijk was de wedstrijdlocatie van dienst in West-Vlaanderen. Hier werd On Y Vase bekroond tot absolute winnaar. De leerlingen van Spes Nostra Kuurne overtuigden de jury met hun unieke magnetische vaas die vele doeleinden kent.

Afspraak in Brussel op 25 april mei voor de Vlaamse finale! SUCCES!