Leerlingen winnen innovatiekamp met levensverzekeringspakket voor studenten

Leerlingen winnen innovatiekamp met levensverzekeringspakket voor studenten

Het team ‘Béén’ heeft het 1e Vlajo Innovatiekamp van het nieuwe schooljaar voor leerlingen secundair onderwijs gewonnen. Vijf leerlingen uit de 3e graad secundair onderwijs bedachten in opdracht van levensverzekeraar NN een creatieve oplossing voor een reëel bedrijfsvraagstuk: hoe kan een levensverzekeraar relevanter worden door beter in te spelen op je persoonlijke situatie waardoor je meer spontaan een levensverzekering gaat onderschrijven? De winnaars haalden het van 22 andere teams waarbij in totaal 110 leerlingen op zoek gingen naar innovatie ideeën. Zij bedachten een specifiek all-in-one levensverzekeringspakket voor studenten dat ongevallen en diefstal van persoonlijke spullen dekt, ook tijdens het studeren in het buitenland (Erasmus). En studenten kunnen via de studentenverzekering ook ineens sparen voor hun pensioen later. Dit innovatiekamp vond plaats in Firma te Vilvoorde en wil het ondernemerschap en de creativiteit bij jongeren aanwakkeren.

 

De jongeren werden in hun creatieve brainstorm bijgestaan door experten van NN. De beste teams stelden hun project gisteren voor aan een professionele jury. “NN heeft de ambitie de meest persoonlijke levensverzekeraar van België te worden. De studenten uit het 5e en 6e middelbaar hebben met ons nagedacht hoe we dat het beste konden worden”, zegt Annelore Van Herreweghe, woordvoerder Press & PR bij NN. “Geïnspireerd door deze ambitie en met beperkte hulp van enkele experten van NN, hebben ze hun creatieve concepten en innovatieve ideeën vorm gegeven en met een leuke pitch gepresenteerd. Niet alleen voor de studenten ongetwijfeld een heel verrijkend traject, maar ook vanuit ons als verzekeraar heel interessant om hun out-of-the box ideeën te horen. En ook al hebben ze ongetwijfeld nooit als jongens- of meisjesdroom gehad om bij een verzekeraar te werken, ze kregen meer en meer inzicht in de relevantie van onze sector.”

 

Voor de leerlingen was dit een zeer positieve ervaring. “Het was een zeer leerrijke dag, ik heb bepaalde dingen geleerd zoals overtuigend presenteren voor een jury”, zegt leerlinge Luna Mangelschots van Bovenbouw Sint-Michiel Leopoldsburg. We zijn na de vraagstelling meteen in team aan de slag gegaan en hebben samen gebrainstormd, maar eigenlijk hadden we vrij snel een idee waar we naartoe wilden gaan. Als we bepaalde dingen niet wisten, hebben we dit gevraagd aan de experts van NN en zij staken ons meteen een handje toe bij het nog beter maken van ons concept. Zij hebben ons ook heel wat tips gegeven uit het bedrijfsleven. Deze ervaring zal me persoonlijk zeker helpen bij de uitbouw van mijn mini-onderneming ‘Artisjiek’. Ik heb nieuwe mensen leren kennen en zo ook een beeld gekregen van de andere teams. Nu ben ik helemaal klaar voor een topjaar met onze mini-onderneming.”

 

Ook veel positieve reacties onder de leerkrachten. “Een Vlajo Innovatiekamp is een zeer inspirerende dag waar onze jongeren hun creativiteit en schoolse kennis in de praktijk kunnen omzetten. Door de samenwerking met experts uit het bedrijfsleven komen zij tot innovatieve ideeën. Het is een ervaring die hen lange tijd zal bijblijven”, besluit leerkracht Kelsey Olefs van Go! Atheneum Boom.

 

Een Vlajo Innovatiekamp is een unieke kans voor jongeren om hun creativiteit en ondernemingszin aan te scherpen. Ze leren in team werken, moeten voor een publiek spreken en kunnen hun ideeën aftoetsen met experts uit het bedrijfsleven. Het initiatief maakt deel uit van een reeks innovatiekampen die Vlajo in alle Vlaamse provincies met verschillende partners organiseert, voor zowel secundair als hoger onderwijs.

 

Bekijk het volledige fotoalbum op onze Vlajo Facebookpagina

 

BIJSCHRIFT FOTO

 

Winnaars Vlajo Innovatiekamp i.s.m. NN

Charlotte Maes (Rozenberg Mol), Olivier Moons (Scheppersinstituut Mechelen), Anton De Boeck (VKO Opwijk), Luna Mangelschots (St. Michiel Leopoldsburg) en  Tessa Jansens (Heilig Graf Turnhout).