Studenten winnen Food at Work Innovatiedag met praktische To Go Saladebox

Studenten winnen Food at Work Innovatiedag met praktische To Go Saladebox

75 studenten uit heel Vlaanderen zakten gisteren af naar Thomas More in Geel voor de Food at Work Innovatiedag georganiseerd door Vlajo, Alimento, Thomas More en Ice Cube, de ondernemerschapswerking van Thomas More. De winnaars, drie studenten van Thomas More en één laatstejaarsleerling van Bovenbouw Sint-Michiel Leopoldburg, bedachten voor voedingsbedrijf Signature Foods een handige To Go Saladebox voor hun Délio smeersalades. Via deze innovatiedag wil men jongeren, die de werknemers/entrepreneurs van morgen zijn, bewust maken van het belang van innovatie en creativiteit als hoeksteen voor ondernemerschap.

 

De jongeren kregen de opdracht om in multidisciplinaire teams een creatieve oplossing te bedenken voor reële uitdagingen geformuleerd door vier ondernemingen uit de voedingsindustrie:

 

  • Miko

Hoe vergroten we de instroom van sterke operatoren en techniekers naar de voedingsindustrie in het algemeen en naar Miko in het bijzonder? Op welke manier kunnen we onze duurzame aanpak en producten op een duidelijke manier overbrengen naar onze klanten en consumenten?

 

  • Signature Foods

Délio wordt vooral thuis geconsumeerd en wordt nauwelijks meegenomen als broodbeleg in de lunchbox. Hoe komt dit?

Hoe kunnen we Délio tijdens de lunch buitenhuis een plaatsje geven? Hoe Délio in de brooddoos van jongeren/studenten?

 

  • Natra

Hoe kan Natra zijn communicatie verbeteren m.b.t. ethische en duurzame thema’s?

 

  • Biscuiterie Thijs

Hoe kunnen wij als maakbedrijf vanuit de diversiteit een eigen dynamische, kwaliteitsvolle en oplossingsgerichte bedrijfscultuur creëren, die door al onze medewerkers wordt gedragen, zodat zij zich meer verantwoordelijk, betrokken en gemotiveerd voelen én waardoor ook hun zin voor innovatie, kwaliteit en creativiteit gestimuleerd wordt?

 

De teamleden kenden elkaar vooraf niet, ze dienden zich snel aan elkaar aan te passen en ontdekten hoe ze het meest efficiënt konden samenwerken. Deze Food at Work Innovatiedag speelde in op een aantal sleutelcompetenties: doelgerichtheid, motivatie, out-of-the box denken, zin voor initiatief, besluitvorming,… en maakte verder gebruik van de organisatorische competenties van de deelnemers.

 

Het winnende team bedacht een praktische To Go Saladebox voor de smeersalades van Délio. “Vandaag was een zeer leerrijke dag. Binnenkort stappen we ook allemaal het werkveld in, het is super leuk om eens mee na te denken over de problemen in het bedrijfsleven. Een mooi leerproces voor ons. Super fijn ook dat ze onze ideeën apprecieerden”, zegt een enthousiaste Shari Van der Elst, student aan Thomas More.

 

Een jury van bedrijfsmanagers koos aan de hand van verschillende bedrijfspresentaties het meest beloftevolle idee. “Vandaag is duidelijk bewezen: als je wil innoveren, haal de mosterd bij de jeugd! Onze winnaars hebben opmerkelijk goed ingespeeld op de mogelijkheden van social media met de hashtag #deliospreadchallenge. Duurzaamheid en haalbaarheid werden daarbij niet uit het oog verloren”, besluit Bob Van Bourgognie, productontwikkelaar bij Signature Foods.

 

Een Vlajo Innovatiedag is een unieke kans voor jongeren om hun creativiteit en ondernemingszin aan te scherpen. Ze leren in team werken, moeten voor een publiek spreken en kunnen hun ideeën aftoetsen met experts uit het bedrijfsleven. Het initiatief maakt deel uit van een reeks innovatiekampen die Vlajo in alle Vlaamse provincies organiseert voor zowel secundair als hoger onderwijs.

 

BIJSCHRIFT FOTO

 

Hilde Wynen en Ivo Francken, adviseurs bij Alimento, het opleidingsfonds van de voedingsindustrie, reikten na afloop de prijzen uit.

 

Het winnend team van de Food at Work Innovatiedag georganiseerd door Vlajo, Alimento, Thomas More en Ice Cube, de ondernemerschapswerking van Thomas More.

 

Shari Van der Elst (student Thomas More) | Emmeline Van Genechten (laatstejaarsleerling Bovenbouw Sint-Michiel Leopoldburg) | Lena Massoels (student Thomas More) | Carry Lempens (student Thomas More)