Dripl wint ideeënwedstrijd Start Academy met innovatieve drankautomaat

Dripl wint ideeënwedstrijd Start Academy met innovatieve drankautomaat

Dripl, een studententeam van UGent en KU Leuven , heeft de 11e editie van de ideeënwedstrijd Start Academy gewonnen. Zes topteams namen het tijdens een spannende online finale tegen elkaar op. Dripl is een drankautomaat met gezonde gearomatiseerde dranken voor hervulbare flessen. Start Academy is een gezamenlijk initiatief van Vlaamse Jonge Ondernemingen vzw (Vlajo) en ING België om ondernemingszin, ondernemerschap en creativiteit bij Vlaamse studenten te stimuleren. Dripl verdient een geldprijs van €2.500 en adviescheques van partners ING, Deloitte en Linklaters.

Dripl, een team samengesteld uit studenten van UGent en KU Leuven, kaapte de hoofdprijs weg met hun innovatieve drankautomaat die je op een duurzame, gezonde en gebruiksvriendelijke manier smaakdranken in het openbaar laat consumeren. De studenten achter het idee zijn Leuvenaar Lucas Moreau, student Industriële Ingenieurswetenschappen aan KU Leuven, en de West-Vlaming Colin Deblonde, student Business Economics aan UGent.  

“Door verschillende Dripl-tappunten te voorzien kan de dorstige gebruiker met een maandelijks abonnement zijn drinkfles hervullen met wat hij wil, waar hij wil”, vertelt Colin Deblonde van Dripl. "Dankzij de intensieve coaching en leerrijke workshops van Start Academy hebben we onze ondernemersskills verder kunnen ontwikkelen en onze start-up naar een hoger niveau kunnen tillen. Deze ideeënwedstrijd gaf ons volop kansen en vertrouwen als jonge ondernemers. Start Academy is een ongelooflijke springplank geweest”, besluit Colin Deblonde.

Dripl werd uitverkozen door een vakjury onder leiding van Eline De Munck, oprichtster en CEO van het succesvolle brillenmerk Odette Lunettes. "Als jonge ondernemer ben ik enorm vereerd om dit jaar juryvoorzitter te mogen zijn van Start Academy, een wedstrijd met een draagvlak, die denkt in functie van ondernemers en wat zij nu écht nodig hebben om te kunnen slagen. De jury bestond uit gepassioneerde ondernemers met kennis van zaken. De businessideeën werden uitgebreid onderzocht en de juryleden keken met hun kennersoog naar de opportuniteiten en slaagkansen van de pitches. Vlajo toont zichzelf helemaal in deze wedstrijd. Ze proberen creatief talent al van op de schoolbanken te stimuleren om zo de brug te slaan naar het bedrijfsleven. Ben jij dus een doorzetter die graag droomt maar ook durft en vooral doet, dan is Start Academy echt iets voor jou”, besluit juryvoorzitster Eline De Munck.

Laureaten

Extendy van Hogeschool UCLL strandde op een eervolle tweede plaats met hun verstelbare kinderschoen. Een fantastisch circulair economisch concept. Op drie maanden tijd werkte Extendy hun idee uit tot een volwaardig businessmodel. Een zeer schaalbaar product dat heel veel potentieel toont. Er ligt zelfs al een patent klaar!

Het brons ging naar Kogoza van KU Leuven. Dit studententeam heeft een gratis online platform ontworpen voor het vergelijken en boeken van jeugdvakanties. Een fantastisch idee!

Hieronder de TOP 3 winnaars:

1. Dripl - drankautomaat met gezonde dranken voor hervulbare flessen - UGent en KU Leuven

Lees het interview met Dripl in tijdschrift 'Ondernemen' (etion)

2. Extendy - verstelbare kinderschoenen - Hogeschool UCLL

3. Kogoza - gratis online platform voor vergelijken en boeken van jeugdvakanties - KU Leuven

Start Academy for young entrepreneurs

Met Start Academy wil Vlajo jongeren een platform bieden om ideeën af te toetsen (in de markt, maar ook bij een kritische jury) en vorm te geven. Start Academy richt zich niet enkel tot studenten uit economische opleidingen die al business ervaring hebben, maar ook tot ALLE andere studenten met leuke ideeën en 'goesting' om hier iets mee te doen. Start Academy zorgt voor begeleiding door de organisatie van workshops en webinars, alsook door het betrekken van experts en coaches die steeds klaar staan met raad en daad. We eindigen met zes finalisten, maar voor alle deelnemende teams beogen we een intensief leerproces, bieden we vele netwerking opportuniteiten en … een mooie referentie op het CV. De prijzenpot bestaat uit een geldprijs tot €2.500 en tot €15.000 aan consultancy-uren van verschillende partners.