Minister Crevits feliciteert de SBP-ers

Minister Crevits feliciteert de SBP-ers

Minister van economie, innovatie en werk Hilde Crevits feliciteert onze winnaar Shampop (Dé SBP van 2020) en alle ondernemende jongeren!

Proficiat aan alle finalisten van de Vlaamse Vlajo finale, jullie staan model voor het ondernemende talent van alle Vlaamse jongeren. Vlajo zegt: “Wij leren studerende jongeren hun ondernemend potentieel te ontdekken, oplossingen bedenken voor uitdagingen die we nog niet kennen”.  De actualiteit van vandaag maakt deze boodschap actueler dan ooit”.  Met jullie creativiteit en doorzettingsvermogen tonen jullie dat bij onze Vlaamse jeugd veel talent aanwezig is, inderdaad om oplossingen te bedenken. Jullie zijn enkele maanden geleden in een SBP gestapt waarvan je oorspronkelijk niet wist waar het zou eindigen.

Je hebt daarbij een leertraject afgelegd met vallen en opstaan, waarschijnlijk met af en toe wat moeilijkere momenten, maar ook successen geboekt. Je hebt de kans gekregen en gegrepen om ondernemende competenties in te zetten. Creativiteit, samenwerken, maar ook communicatieve en organisatorische vaardigheden hebben je gebracht waar je nu staat. Onze maatschappij staat voor gigantische uitdagingen…. gezondheid, klimaat, economie, mobiliteit… het zijn thema’s die grote verantwoordelijkheid met zich meebrengen. Om die uitdagingen aan te pakken heeft Vlaanderen behoefte aan een ondernemende attitude. Jongeren die problemen durven aanpakken, nieuwe paden bewandelen,… Jullie stellen me daarbij gerust. En dat geeft veel vertrouwen voor de toekomst. Proficiat ook aan alle studenten ondernemers die ondanks de huidige corona crisis doorzetten en proberen er het beste van te maken. Zie dit als een unieke ervaring die je de rest van je leven meedraagt, en die hopelijk het begin inluidt van een succesvolle loopbaan, of het nu is als ondernemer, of als ondernemende werknemer. We duimen voor jullie en wensen je veel succes in de Europese finale. Jullie zijn onze Vlaamse inzending en we rekenen op jullie.