Een nieuwe-oude collega doet haar intrede

Een nieuwe-oude collega doet haar intrede

Een verrassing van formaat toen Freekje ons -na een chatgesprek over de grote impact van het digitaliseren-  op haar kousenvoeten vorige maand polste "of ze niks vrijwillig zou kunnen helpen? Iets dat te doen is op smartphone of computer."  Daar moesten we niet erg lang over nadenken! We hebben bij Vlajo altijd wel meer dan genoeg ideeën maar niet steeds de mankracht om alles snel uit te voeren. Een helpende hand is dus zeker welkom!

Een kleine maand en een hele papierwinkel later is het zo ver! Dit is het enthousiaste bericht waarmee Freekje haar vrijwiligerswerk bij Vlajo aanvat:

Hallo!

In 2006 startte ik als coördinator bij Vlajo. Dat was een 15-jarig jubileum geweest dit jaar, ware het niet dat een beroerte op 1 januari 2015 daar een stokje voorstak. Van de ene dag op de andere weigerde mijn lichaam dienst. Net als mijn stem. Locked-in syndroom klonk het verdict, met actieve revalidatie als nieuwe job.

Zes jaar later blijft verder revalideren mijn nummer 1-prioriteit. Al kriebelde het wel om professioneel opnieuw een rol van betekenis te spelen. Op vrijwillige basis wel, en op eigen tempo.

Vlajo staat voor Dromen, Durven, Doen en Doorzetten! That's the spirit to everything! Geen coördinator meer, maar ik neem vanaf nu de sociale media mee onder mijn vleugels.

Spannend avontuur! Ik kijk er al naar uit!

Liefs

Freekje

En meer...