Neemt jouw klasgroep deel aan Ondernemers voor de Klas 2022?

Neemt jouw klasgroep deel aan Ondernemers voor de Klas 2022?

De verhalen van ondernemende gastsprekers naar jouw leerlingen of studenten brengen, dàt is de essentie van 'Ondernemers voor de Klas'. Vanaf editie 2022 wordt het project opengetrokken vanaf het eerste middelbaar tot het hele hoger onderwijs. Een zeer mooi gevulde database staat momenteel te wachten op heel veel leercoaches die hun keuzes zullen maken!

! Ondertussen moeten we helaas melden dat we door het overrompelend succes vanuit de scholen helemaal volzet zijn.
De volgende editie is de STEM Ondernemers voor de Klas, waarvan de inschrijvingen starten op 16 december.

 

Projectvideo

Wil je in een notendop weten wat Ondernemers voor de klas is? Bekijk onze projectvideo.

    

Tijdens Ondernemers voor de Klas brengen we enthousiaste gastsprekers uit het bedrijfsleven naar de scholen. Zij vertellen over hun bedrijf, hun functie, hun tegenvallers, leermomenten en opportuniteiten, kortom ze geven een unieke inkijk op hun studie- en beroepsparcours van waar ze vertrokken zijn tot waar ze nu staan. Tijdens een 2 uur durende gastles deelt een gastspreker zijn passie, kennis en levenservaring met jouw leerlingen/studenten.

Uiteraard brengt de ondernemer dit verhaal vanuit een focus die past bij de doelgroep:

  • eerste graad secundair: verschillende jobs maken een bedrijf tot wat het is
  • tweede graad secundair: vaardigheden en talenten, een must
  • derde graad secundair: ondernemerschap overwegen
  • hoger onderwijs: soft skills als need voor ondernemerschap

Voor de ondernemers voorzien we een inspiratiegids en voorbereidende PowerPoints. Voor de leercoach secundair is er eveneens een inspiratiegids en voorbereidende opdrachten voor de leerlingen.  Nadat projectcoördinator de match tussen de klasgroep en de ondernemer heeft gemaakt ontvang je de bijhorende digitale materialen om met de jongeren aan de slag te gaan.

Inschrijven?

  • Indien je nog geen Vlajo-account hebt:  maak een account als leercoach, log in en koppel je school.
  • Wel al een Vlajo-account als leercoach? Log in.
  • Kies links in het menu 'OvK'.
  • Volg het stappenplan.

Meer weten?