Dé finalisten Start Academy 2023 zijn gekend

Dé finalisten Start Academy 2023 zijn gekend

Start Academy is een begeleidingstraject waarbij ondernemende studenten hun businessidee vormgeven via de steun van een persoonlijke coach en een reeks experts. Uiteindelijk stromen ze door naar de Start Academy-ideeënwedstrijd. De Vlajo-jury selecteert maximaal 15 teams, op basis van vooraf gecommuniceerde criteria. De weerhouden teams doen mee aan ‘Pitch o' Clock’. Tijdens deze pitchwedstrijd stellen ze hun ondernemingsidee in vijf minuten voor aan een professionele jury. De jury selecteert zes finalisten die met hun idee door mogen naar de finale van Start Academy.

Op 24 april pitchten 11 enthousiaste teams hun idee voor de jury, bestaande uit panelleden van BNP Paribas Fortis, Voka, Total Energies, Vlajo alumni, Partena Professional, AB Inbev, VLAIO en WONDR. De jury koos na rijp beraad 6 finalisten. Deze teams stromen door naar de finale van Start Academy. Alle finalisten winnen een geldprijs. De winnaar van Start Academy krijgt consultancy-uren bij bedrijven als Deloitte, Linklaters, enz.

Arkai

Arkai maakt een duurzame BH voor tienermeisjes die meegroeit met het lichaam. Of je nu in een korte tijd van een A naar een B of een C gaat. Of je last hebt van de puberteit of hormoonschommelingen. Dat maakt allemaal niet uit! Arkai biedt niet alleen de ondersteuning die jij nodig hebt, maar zit ook nog eens comfortabel. En past zich aan, aan jouw lichaam.

Eco Tire Solutions

ETS maakt duurzame banden van gerecycleerde autobanden die zo goed als onverwoestbaar zijn. Je rijdt nooit meer lek, beter nog, je hoeft hem zelfs niet meer te vervangen. ETS maakt een veiligere, aangenamere en duurzamere band die tal van gebruikersproblemen kan oplossen.

Finance Frenzy

Finance Frenzy is een kaartspel met als doel de financiële geletterdheid van jongeren verbeteren. FF zorgt ervoor dat kinderen op een leuke en interactieve manier leren over verschillende financiële zaken. Dit spel geeft kinderen de tools die ze nodig hebben om financieel succesvol te zijn in de toekomst.

Furnify

Furnify zorgt ervoor dat kleiner wonen niet noodzakelijk minder luxueus wonen is. Furnify maakt zich sterk in het produceren van beweegbare, modulaire meubels. Een complete Furnify Home unit bevat vier modules: inloopkast 1, inloopkast 2, een slaapkamer en een bureauruimte. Op die manier kan één en dezelfde ruimte meerdere invullingen krijgen.

Lostly

Lostly zorgt ervoor dat verloren gelopen kinderen snel terug de weg naar hun ouders vinden. Lostly biedt bandjes aan die herbruikbaar zijn. De maat kan versteld worden dus ze kunnen op elke leeftijd gedragen worden. Via een QR-code kunnen de gegevens van de ouders geraadpleegd worden zodat het kind terug naar de ouders gebracht kan worden.

Rebin

Rebin zorgt ervoor dat steden en gemeenten op een slimme manier hun afval kunnen managen. Het is een gebruiksvriendelijke webapplicatie voor slim afvalbeheer. Met slechts enkele klikken bekom jij de meest efficiënte ophaalroute voor jouw vuilbakken!