Alumni | Maikel zet zijn minionderneming succesvol verder!

Alumni | Maikel zet zijn minionderneming succesvol verder!

Zo nu en dan win je de jackpot bij een 'onschuldig' schoolproject. Dat overkwam Maikel Van Eylen (17) toen hij twee jaar geleden zijn project, MaikelVE Group, voorstelde aan Vlajo. Dat IT-bedrijf specialiseert zich in het creëren en hosten van websites voor bedrijven en particulieren.

“Hij was eigenlijk te jong voor een minionderneming (15), maar wilde supergraag meedoen. Hij heeft dan helemaal alleen een minionderneming ‘MichaelVE’ opgericht met een van zijn leerkrachten als coach." herinnert Vlajo-coördinator Cecilia Vertongen zich.

Bij de lancering merkte de Vilvoordenaar meteen een grote interesse voor zijn project. Daar speelde hij verder op in. Twee jaar later bouwde de ‘MaikelVE Group’ al zo'n 170 websites en staat het bedrijf in voor het onderhoud van 21.000 andere sites. Chatfunctie Een van de voornaamste troeven? Klanten worden dankzij de chatfunctie naar Maikels’ team en zichzelf, meteen verder geholpen. 

Maar het succes van de jonge ondernemer toeschrijven aan goed geluk, zou hem oneer aandoen. Maikel was altijd al een bezige bij en schuwde het harde werk nooit. Zo werkte hij doorheen de jaren als jobstudent bij Colruyt Group, was hij Safety Coordinator bij Mekitburn, jeugdleider bij Top Vakantie en als Attractiebediener in Bobbejaanland. 

Zelfstudie en doorzettingsvermogen

“De opstart van dit schoolproject was ook geen eitje”, zegt Maikel. “Ik hield wel van gamen, maar was helemaal niet thuis in de wereld van IT, hosting of websites. Ik heb mezelf alles dan maar aangeleerd. Het begon erg klein, maar toen ik merkte dat er wel interesse was voor webhosting, stapte ik naar Vlajo om me op weg te helpen bij de opstart van mijn zaak. Nu is ‘MaikelVE Group’ een van de grotere hostingbedrijven van België. Ik werk samen met een paar goede vrienden en enkele freelancers.”

Naast de schoolopleiding

Ondanks het succes van zijn bedrijf blijft Maikel school lopen en woont hij nog steeds bij zijn mama, die instaat voor de was en de plas. “Ik volg een opleiding als vrachtwagenchauffeur aan het TechnOV in Vilvoorde. De combinatie met mijn IT-bedrijf lukt wonderwel omdat de meeste zaken geautomatiseerd lopen. Ik zou al mijn pijlen kunnen richten op mijn huidige bedrijf, maar het lijkt me handig om nog een extra opleiding achter de hand te hebben. Bovendien rij ik ook gewoon graag met de vrachtwagen. En het geld dat ik nu via mijn bedrijf verdien, gaat rechtstreeks naar mijn spaarboekje. Dat kan ik dan later gebruiken om een huis te kopen en wat leuke meubels.”

Naast het bedrijfsleven en de school blijft Maikel een gewone alledaagse tiener die zich al eens graag uitleeft in wat gekheid!

Update april 2018

Maikel kreeg in de paasvakantie van zijn arts zeer slecht nieuws m.b.t. zijn gezondheid. We duimen bij Vlajo volop dat deze jonge gedreven ondernemer hier goed door zal komen en de kans zal krijgen om nog meer van zijn dromen te realiseren!

Update augustus 2019

We ontvingen slecht nieuws van Dylan Pypops, CFO/Co-Founder MaikelVE Group:

"Maikel, alumni vlajo, is niet meer. Na zijn strijd tegen kanker heeft hij vorige week woensdag zijn strijd moeten stoppen en was het voor hem tijd voor rust.
Zijn bedrijf, zijn levenswerk, zal blijven bestaan. Ikzelf zal het blijven besturen en zal met een paar vrienden van Maikel alles doen om Maikels levens werk te laten schitteren in zijn volle glorie en het op te bouwen tot Maikel zijn droom. "

Peter Coenen, directeur Vlajo: "Namens het bestuur en de personeelsleden van Vlajo, bieden we onze innige deelneming aan bij het droevig heengaan van Maikel. Bij Vlajo waren we fier op Maikel als alumni, op zijn intensiteit, zijn jonge energie, zijn ondernemerschap. Maikel zou nog aan zijn echte leven beginnen, boordevol dromen. Veel te vroeg is hij moeten gaan, en dat raakt ons. Maikel heeft nu rust gevonden. Veel sterkte aan zijn moeder en de ganse familie en zijn dierbaren. Maikel leeft verder in onze herinnering.  En in zijn levenswerk dat jullie verder zetten."

Info