Alumni | Na 20 jaar start Wouter zijn Kaffefabrik

Alumni | Na 20 jaar start Wouter zijn Kaffefabrik

Na 20 jaar zet Wouter de stap naar zijn eigen bedrijf. Een bedrijf vol passie voor Koffie en voor Mechelen. Het eerste boontje werd 20 jaar geleden geplant in zijn toenmalige minionderneming. "De minionderneming die ik mee heb opgezet -dat moet exact 20 jaar geleden zijn, denk ik- heette Vl'amour en wij maakten kaarsen. Het eerste half jaar nam ik de commerciële kant voor m'n rekening als Commercieel Directeur. Het laatste halfjaar was ik Algemeen Directeur.

Mijn eerste 'reclamecampagnes' maakte ik dus voor de minionderneming. Daardoor ontdekte ik dat ik in de reclame wilde verdergaan. Wat ook uitgekomen is. Ik herinner mij ook dat ik een eervolle vermelding heb gekregen voor mijn inzet voor Vl'amour tijdens de eindproclamatie. "

Voor Wouter was de minionderneming wel degelijk richtinggevend voor zijn verdere toekomst.  Hij behaalde zijn Bachelor Communicatie optie Reclame in Thomas More Mechelen en houdt zich al 15 jaar bezig als creative copy in verschillende reclamebureaus.

Laatboeier

"Op vlak van ondernemen ben ik misschien eerder een laatbloeier.  Alhoewel ik gedurende mijn reclamecarrière altijd ben beziggeweest met zij-projecten. Zo heb ik bijvoorbeeld een wielerclub opgericht. "

"Daarnaast ben ik meer en meer gepassioneerd geraakt door koffie. Na het volgen van een aantal koffieopleidingen en enkele jaren later, is het idee gerijpt om een eigen koffiebranderij te starten in Mechelen: de Kaffefabrik.  Met de Mechelse 2800KAFFE als onze huismengeling, als stadskoffie en uithangbord."

                

"Ik ben ervan overtuigd dat er plek is voor en vraag is naar versgebrande kwaliteitskoffie. Met de specialty coffee die de Kaffefabrik aanbiedt, besteden wij veel belang aan de origine van de koffie en het verhaal erachter. En onze klanten stellen dat op prijs.

Koffie mag gerust dat ietsje meer zijn.
En beter smaken dan de pads en capsules.

De mensen zijn op zoek naar kwaliteit en koffiebonen die lokaal versgebrand zijn. De 2800KAFFE is zo'n blend. "

2 jobs combineren: 1 + 1 = 3

"Het koffiebranden combineer ik dus met het reclamemaken. Momenteel werk ik én in dienstverband én ben ik een stukje mijn eigen baas. Een leuke combinatie. Het zelf beslissen over belangrijke zaken die vaak ook over je eigen centen gaan, helpt ook in het verantwoord omspringen met reclamebudgetten van klanten.

De Kaffefabrik bestaat op dit moment nog geen jaar. We zijn volop aan het opbouwen. Maar we hebben onze start zeker niet gemist. De Mechelaar begint de Kaffefabrik te kennen en de verkoop volgt. 

Uiteraard hebben we nog een lange weg te gaan. En dat vergt veel energie en doorzettingsvermogen. Maar dan denk ik altijd aan de wijze woorden van meester Van Dijck die in het derde leerjaar op een niet zo goed eindrapport schreef:  Waar een wil is, is een weg, Wouter!

Er is dus nog veel groeimarge en de Kaffefabrik staat nog maar aan het prille begin van het koffieavontuur. En een avontuur is het, ondernemen. Gelukkig sta ik er niet alleen voor en kan ik rekenen op mijn medevennoot, Kristof Merckx. Hij kent als zelfstandig ondernemer als geen ander de klappen van de zweep om een succesvolle business op poten te zetten.  Hij de ervaren rot, ik de ervaren laatbloeier. "

Stap voor stap groeien

Er zitten nog heel wat plannen in mijn hoofd. Maar die hou ik voorlopig ook daar. Ondertussen willen we de Mechelaars en alle koffieliefhebbers ver daarbuiten blijven voorzien van een goei zjatteke kaffe van de Kaffefabrik. Want het leven is te kort om slechte koffie te drinken. Oek eu zjatteke? 

Meer weten of gewoon zin in een goeie tas koffie?