Alumni | Bereik zoveel meer met EV Studios

Alumni | Bereik zoveel meer met EV Studios

‘Zoals sommige coaches het al eens poneren: Als je de top wilt bereiken, moet je je boot verbranden.’ Aldus Ennio Verbesselt (24), jonge ondernemer en Vlajo-alumnus. Dit past hij toe door alsmaar nieuwe doelen voor zichtzelf uit te zetten om naartoe te werken. Dat is voor hem dé manier om succesvol te ondernemen. 
Het idee van een eigen zaak zat hem al van jongs af, als een waakvlammetje, in het hoofd. Pas na het afstuderen waagde hij het erop. Hij richtte EV Studios op, wat gaandeweg evolueerde van een foto- en videoagentschap naar een content- & marketingkantoor.

Maximaal proeven van ondernemerschap via de Mini-onderneming

Ennio: “Al tijdens de laatste jaren middelbare school was ondernemerschap een stokpaardje van mij. Het was in het zesde jaar Economie-Wiskunde aan het Virgo Sapiens Instituut Londerzeel, dat ik heb deelgenomen aan de Mini-onderneming van Vlajo (2015). Met ons groepje bedachten we het concept van ‘We-scan’, namelijk het bedrukken van kleding met een QR-code op maat. Het betrof QR-codes die we online konden aanmaken en doorlinken naar bijvoorbeeld een website, tekst, een fotoalbum, noem maar op. QR-codes waren toen nog relatief nieuw, en we merkten meteen dat er wel potentieel zat in ons idee.  
We hebben toen elk facet van de bedrijfsvoering doorlopen, gaande van onderhandelen met leveranciers, marktonderzoek voeren naar bedrukkingsmethoden, marketing, bouwen van een website, tot het verwerken van bestellingen en de verkoop.
Het was best wel een intensief project want de werkdruk lag aanzienlijk hoog. Vooral bij de opstart, want je wilt/moet op korte tijd veel verwezenlijken.”

“Van alles wat we toen beleefden, draag ik vandaag nog heel wat mee. Ik denk dan bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van ideeën, het voeren van marktonderzoek, het bepalen van je doelgroep, contacten leggen, het beheren van bestellingen en foutafhandeling.”

Het post-mini tijdperk

“Na het behalen van mijn diploma middelbaar onderwijs had ik totaal geen idee wat ik wilde doen. Pas op de valreep, tijdens de laatste week van de zomervakantie, heb ik gekozen om Vastgoed te studeren aan de Artesis Plantijn Hogeschool in Antwerpen. Op dat moment leek mij dat de meest toekomstgerichte optie. Een bacheloropleiding waarvan ik het laatste jaar in avondschool heb afgerond. Dat laatste jaar combineerde ik met een baan bij een vastgoedkantoor in Grimbergen. Het is daar dat ik mijn eerste praktijkervaring opdeed. 
In deze periode had ik alvast mijn btw-nummer aangevraagd om in bijberoep, op freelancebasis, als foto- en videograaf aan de slag te kunnen gaan.
Na mijn studies kon ik aan mijn stageperiode beginnen bij een andere vastgoedspeler in Londerzeel. Daar ben ik tot inzicht gekomen dat de vastgoedsector heel boeiend is, maar dat de rol van makelaar mij niet echt lag.
Het was mij bij beide vastgoedkantoren opgevallen dat marketing, website en sociale media er nogal stiefmoederlijk werden behandeld. Maar dat zag ik dan net als een opportuniteit.”

“Nog tijdens mijn stage heb ik de omschakeling gemaakt naar voltijds freelance foto- en videograaf. Maar de onzekerheid rond het binnenhalen van nieuwe projecten heeft mij doen heroriënteren naar marketing. Dit is immers een vorm van dienstverlening waar continu vraag naar is.”
“Toen ik de vacature van Content Creator zag bij een grote vastgoedspeler, heb ik dan ook geen moment getwijfeld. Sinds november 2022 ben ik er aan de slag, en ik blijf deze baan combineren met mijn bijberoep. EV Studios is in de tussentijd geëvolueerd van een foto en video-agency naar een content- en marketingbureau. Bij mij kan je terecht voor contentcreatie, voor het maken van foto’s, video’s, animaties, maar ook het vergroten van je bekendheid en marktaandeel, (social media) marketing, SEO, SEA voor je website, e-mailmarketing. Alles wat relevant en digitaal is.”

“Af en toe probeer ik wat nieuwe dingen uit. Zo heb ik vorige zomer het concept ‘PartyCube’ gelanceerd. Da’s een opblaasbare club, een soort uit de kluiten gewassen feesttent: pikzwart en met dubbele wanden voor geluidsisolatie. Het is een nieuw gegeven in Vlaanderen. Ik heb er eentje laten maken naar eigen ontwerp en die verhuur ik, voor op grote tuinfeesten of evenementen. De tent wordt bovendien voorzien van licht, geluid en bekabeling: alles wat nodig is om ze operationeel te krijgen.”

Waarom kiezen voor ondernemerschap?

“Al zo lang ik het mij kan herinneren, was dat mijn plan. Maar uiteindelijk stel je dat toch uit. Je omgeving gaat ervan uit dat je eerst een diploma hoger onderwijs behaalt, en je nadien een paar jaar ervaring opdoet.” 
“Als tiener en student was ik vaak bezig met gadgets. Op een bepaald moment had ik mijn zinnen gezet op een drone, uitgerust met camera. Eigenlijk wilde ik die voor het plezier, om er mee te vliegen. Maar ik realiseerde me dat ik, in opdracht van klanten, foto- en filmmateriaal zou kunnen maken. Op die manier kon ik het geld voor die drone terugverdienen: een win-win situatie. Dat is de aanleiding geweest voor het opstarten van EV Studios.”

Toekomstdromen

“Ik wil graag EV Studios uitbouwen tot een vaste waarde in de content- en marketingwereld, met idealiter enkele mensen in dienst. 
En wat mijn privéplannen betreft: een villa in Bali bezitten! Tegenwoordig kan je toch veelal vanop afstand werken, dus een half jaar vanuit Bali en een half jaar vanuit Vlaanderen werken, lijkt mij ideaal.”

Struikelblokken?

“Je moet rekening houden met je eigen karakter en je moet ook de nodige discipline aan boord leggen. Waar ik van nature de neiging heb om zaken op de lange baan te schuiven, moet je toch wel jezelf tot de orde roepen en heel plichtsbewust zijn. En dat is lang niet altijd zo evident.”

Tips voor jongeren met een ondernemersplan

“Een gouden tip: niet te veel naar andere mensen luisteren, en al zeker niet naar mensen uit je nabije omgeving, want die geven geen objectieve raad. Die gaan je altijd het meest comfortabele antwoord geven. Als je bereid bent je tijd en discipline in je project te steken, moet je simpelweg overgaan tot actie! 
De stap naar ondernemerschap zet je best als jongere, want dan heb je nog niets te verliezen.” 

Laat je verder inspireren op…

Nam jij ook deel aan een Vlajo-project tijdens je studies en wil je jouw ervaringen graag delen met de huidige en toekomstige Vlajo-jongeren?
Laat je gegevens dan hier achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!