Thomas Beyne, van miniondernemer tot droomcoach

Thomas Beyne, van miniondernemer tot droomcoach

Thomas Beyne nam enkele jaren geleden zelf deel aan een minionderneming bij Vlajo, vandaag coacht hij minionderneming Riso Crisps uit Ter Groene Poorte Brugge. Zij kunnen zich geen betere leermeester voorstellen. “Onze droomcoach is iemand die zelf ook in het vak zit. Hij kan ons zo zeer goede raad geven in verband met de producten van onze minionderneming. Hij helpt niet alleen met de ontwikkeling, maar levert ook het yoghurtpoeder waarmee één van onze producten op smaakt wordt gebracht. Hij heeft ook al wat ervaring die hij met ons deemt om onze mini beter te doen werken. ”

De minionderneming van Thomas Beyne enkele jaren geleden noemde Choco Atle. Het team produceerde artisanale chocolade-botertruffels. “Als ik terugkijk op mijn ervaring bij Choco Atle, moet ik zeggen dat ik vooral veel bijgeleerd heb op vlak van boekhoudkundige en administratieve zaken. Daar zie je effectief hoe je tewerk moet gaan om een zaak te kunnen starten, waarmee je allemaal rekening moet houden, hoe je moet organiseren en plannen.”

Team Riso Crisps kan tellen op een kritisch-meedenkende droomcoach: “Ik gaf hen tips maar vooral ook mijn eigen mening over zaken. Al moet ik zeggen dat deze minionderneming heel breeddenkend is en een zeer ruime visie heeft op vlak van productie.”

Ondertussen werkt Thomas in bakkerij Bachten de Kupe, een grote bakkerij gelegen te Veurne, waar ze nog steeds ambachtelijk bakken met de nadruk op kwaliteit boven kwantiteit. Hij is er hoofdzakelijk patissier, maar springt eveneens bij in de broodbakkerij.

Zijn ervaring als miniondernemer heeft een mooie impact op zijn huidige job: “Wat ik meenam uit Choco Atle is dat de productie zelf 1/3 van het werk is en de administratie enz. 2/3. Op vlak van productie leerde ik met de mini dat organisatie en planning een heel belangrijke rol spelen en dat je met alle factoren rekening moet houden. Alleen zo kom je tot een goed resultaat!”