Passie doorgeven aan FloWorld

Passie doorgeven aan FloWorld

Lisa Claus is een enthousiaste dame met veel passies. Bij minionderneming Floworld draait het helemaal rond bloemen en dus namen ze Lisa als droomcoach onder de arm. "Ik vind het super dat jonge mensen  de kans krijgen om te  leren ondernemen."

Opleiding

"Mijn studies heb ik gedaan in het VABI te Roeselare . Daar heb ik de richting tuinbouwtechnieken gekozen. Zo heb ik leren hagen scheren , gras maaien, terras leggen, houtbewerking en lassen gedaan, ... Uiteindelijk heb ik dan besloten om mijn 7de specialisatiejaar te doen in de bloemsierkunst. Dus ben ik afgestudeerd als Florist. "

Carière

"Dan begon mijn carrière in Roeselare bij Rozenbach daar heb ik een klein jaar gewerkt waar ik 2 meisjes heb vervangen bij zwangerschapsverlof. Daarna ben ik verhuisd naar Oostende en heb daar gewerkt in een bloemenwinkel bij Fleur De Lies. Maar dit was maar een parttime job dus ben ik verder op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging dan ben ik bij Bloemenhal belandt en daar was ik de Gerant van het filiaal in Middelkerke heb dit ook 2 jaar en een beetje gedaan. Daarna wou ik de verkoopwereld verder ontdekken want bloemen zijn een luxe product, dus ben ik mij verder beginnen verdiepen in dieren. Ben ik bij de Maxi Zoo belandt in Brugge. Daar heb ik ook 1.5jaar gewerkt tot ik verhuisde naar Oost Vlaanderen. Ben ik eerst begonnen bij Aveve , hoe meer ik leerde hoe beter. Daarna ben ik terug gestart in Maxi Zoo als eerste verkoopster/assitente en tot op heden werk ik hier nog. "

Passie

"Af en toe voor familie leden hou ik mij nog bezig met bloemen en decoratie. Het is nu meer een hobby geworden voor mij en hopelijk kan ik er ooit weer mijn werk van maken.

Waarom ben ik droomcoach geworden? Mijn nicht Jessica Brigou vroeg mij of ik dit zag zitten om haar en haar klasgenoten te steunen voor hun minionderneming en ik heb natuurlijk meteen 'ja' gezegd. Voelde mij vereerd dat ze dit aan mij vroeg. Dus help ik de jongeren heel graag met hun project, zo gaf ik hen net voor kerst een workshop bloemschikken. Ben zelf ook aan het kijken om workshops op zelfstandige basis te gaan geven en dit was de ultieme test om dit eens te proberen dus win win situatie."
We hebben met Kerst een workshop gedaan zodat ze bloemstukken konden verkopen voor hun mini onderneming. Ik heb dan wel de skills van bloemen maar wou zou graag veel meer bijleren daarom dat ik nu ook de dieren erbij nam. Ik heb een hondenopleiding er nu bij gedaan en zal me daar ook wat verder in verdiepen en dan misschien later combineren met bloemen ofzo. Ik ben er nog niet helemaal aan uit. Maar ik ben blij dat ik hiermee mijn nichtje en haar klasgenoten kon helpen en sta nog altijd paraat om te helpen!