Turnhoutse miniondernemers maken indruk in Estland!

Turnhoutse miniondernemers maken indruk in Estland!

Bij Vlajo dragen we het internationale aspect van ondernemen hoog in het vaandel. Zo krijgen de Vlajo-teams de kans om deel te nemen aan buitenlandse wedstrijden en verkoopdagen. In Turnhout grepen ze die met beide handen. Op 11 en 12 februari trok Vlajo Mini-onderneming Disk-Wood van de Sport- en Handelsschool in Turnhout naar de internationale Student Trade Fair in Tallinn (Estland). Meer dan 200 Europese mini-bedrijfjes namen deel aan het event, dat georganiseerd werd door de Estse tak van JA Europe.

Grenzen verleggen

Tijdens internationale activiteiten krijgen jonge ondernemende talenten de kans om letterlijk en figuurlijk hun grenzen te verleggen. Ze leggen contacten in een andere taal, wisselen kennis en ervaringen uit , leren organiseren, ... Op die manier tillen ze hun vaardigheden naar een hoger niveau.

      

Ook de leerlingen van Disk-Wood mochten dit in Tallinn aan den lijve ondervinden. Ze maakten kennis met de voorzitster van JA Estland, werden geïnterviewd door CEO's van prominente bedrijven én gaven uiteindelijk het beste van zichzelf tijdens een verkoopmoment in het imposante shoppingcentrum Rocca Al Mare in Tallinn.

Internationale samenwerking

Met hun zelfgemaakte houten decoratieve producten maakte Disk-Wood indruk bij het internationale publiek. De Estse delegatie stelde zelfs al een samenwerking voor tussen België en de Baltische landen. 

Ook de jury was vol lof over het enthousiasme en de gedrevenheid van de Turnhoutse miniondernemers.

Gedelegeerd bestuurder van Disk-Wood Achraf El Yakhloufi over het buitenlands avontuur: "Dit event was een leerrijke en unieke ervaring voor ons. Van het leren verkopen tot het presenteren van onze onderneming in een internationale context. We hebben in Tallinn veel nieuwe mensen leren kennen, zoals de voorzitster van Ja Estonia, een medewerker van de Amerikaanse ambassade en zelfs de eerste minister van Estland. Het gaf ons ook veel inspiratie om mee aan de slag te gaan thuis."

Veel succes nog, Disk-Wood!