Start Academy - vragen

vind hier een antwoord op je vraag

 

Ik heb al eens deelgenomen aan Start Academy, mag ik een tweede keer deelnemen? 

Dit mag zeker! Ofwel neem je deel met een nieuw ondernemingsidee, ofwel neem je deel met hetzelfde ondernemingsidee maar toon je aan dat je in een nieuwe fase van de uitwerking zit. 

Kan ik deelnemen aan het begeleidingstraject van Start Academy zonder deel te nemen aan de ideeënwedstrijd? 

Dit kan zeker! Geen enkel probleem als je enkel wil deelnemen aan het begeleidingstraject van Start Academy. Je schrijft je in via de website van Start Academy en je registreert je ondernemingsidee. Je krijgt vervolgens alle info over het begeleidingstraject en de ideeënwedstrijd, de info over de ideeënwedstrijd mag je negeren. 

Heb je geen ondernemingsidee maar wil je graag deelnemen aan het begeleidingstraject? Noem je ondernemingsidee dan 'XXX'. Op die manier is je inschrijving volledig en krijg je alle info over het begeleidingstraject. 

Kan ik deelnemen aan de ideeënwedstrijd van Start Academy zonder deel te nemen aan het begeleidingstraject? 

Dit kan zeker! Geen enkel probleem als je enkel wil deelnemen aan de ideeënwedstrijd van Start Academy. Je schrijft je in via de website van Start Academy en je registreert je ondernemingsidee. Je krijgt vervolgens alle info over het begeleidingstraject en de ideeënwedstrijd, de info over het begeleidingstraject mag je negeren. 

Ben ik verplicht om alle sessies en webinars van het begeleidingstraject te volgen? 

Je bent niet verplicht om deel te nemen aan alle sessies en webinars van het begeleidingstraject. Het Start Academy-team raadt de deaalname aan de sessies en webinars wel sterk aan, doorheen de sessies en webinars verwerf je namelijk interassante inzichten die de uitwerking van je ondernemingsidee een boost kunnen geven. 

Wat is het verschil tussen de coaches en experten? 

Via Start Academy kan je beroep doen op de hulp van coaches en experten. Maar wat is nu juist het verschil tussen de coaches en experten?

  • Een Start Academy-coach is een (ex-)ondernemer die bereid is om een student met een ondernemingsdroom te coachen doorheen het Start Academy-traject. Een Start Academy-coach wordt gekoppeld aan één specifiek Start Academy-team doorheen het Start Academy-traject. Van zodra een coach gekoppeld is aan een team, is de coach niet meer beschikbaar voor een ander team. De coach volgt het team op doorheen het Start Academy-traject en geeft op vraag van het team tips en tricks. 
  • Een Start Academy-expert is een expert in een bepaald domein (finance, legal, marketing...) die bereid is om een specifieke vraag van een student te beantwoorden. De Start Academy-experten worden niet gekoppeld aan teams, alle teams kunnen via mail vragen stellen aan alle experten. De expert beantwoordt de specifieke vragen van de teams. 

Ben ik verplicht om een coach te kiezen?

Het kiezen van een coach is geen verplichting! Na inschrijving heb je toegang tot de databank van coaches en kan je - als je dit wil - een coach kiezen die je gratis tips & tricks op maat geeft. Wil je liever geen coach? Dan moet je geen coach selecteren! 

Ben ik verplicht om vragen te stellen aan de experten? 

Vragen stellen aan de experten is geen verplichting! Heb je geen specifieke vraag voor de experten? Geen probleem, dan neem je geen contact op met de experten. 

Meer info?

Heb je het antwoord op je vraag niet gevonden? Wil je meer info over Start Academy? Neem dan contact op met Vlajo-projectoördinator Julie Vanstraelen.