Word ceo van je eigen idee

perspectieven voor ontplooid talent


In het academiejaar 2009-2010 lanceerde Vlajo het programma Start Academy. Aangezien 2009 het jaar van de creativiteit en innovatie was, stortte Vlajo zich in een nieuw, uitdagend en prikkelend avontuur: Start Academy. Onderzoek toont aan dat hogere studies dooddoener zijn voor ondernemerschap. Daarom geeft Vlajo hier met Start Academy tegengewicht aan en opent voor high potentials perspectieven om een nieuw bedrijf op te richten.

 

Wat is Start Academy?

Start Academy is een businessplanwedstrijd waar Vlaamse hogeschool- en universiteitsstudenten hun eerste stappen in de wereld van het ondernemerschap zetten.

Benodigdheden:

  • een creatief idee
  • een team van minstens 2 personen
  • en heel wat goesting om er een boeiend jaar van te maken!

Start Academy is zowel een wedstrijd als een academie, doorheen de wedstrijd zullen de deelnemers gecoacht en gejureerd worden door een vakjury.

Deze wedstrijd geeft studenten (ingeschreven in een Vlaamse universiteit of hogeschool) de kans om hun ideeën in een uitgewerkt businessplan om te zetten. Op 6 avonden zullen afwisselend infosessies (opleiding over een specifiek aspect van het businessplan) en eliminatierondes ingelast worden tot er 6 finalistengroepen overblijven.
 

Voor wie?

Vlaamse hogeschool- en universiteitsstudenten
 

Hoe lang?

Start Academy loopt van december tot eind maart. De volledige tijdslijn kan je terug vinden op www.start-academy.be. Eind maart worden de zes beste projecten van Start Academy Vlaanderen in de finale gepresenteerd aan een topjury bestaande uit CEO’s, managers, investeerders, partners,… De laureaten worden gekozen doorheen drie voorrondes en nemen kort voor de finale deel aan een residentieel seminarie met topcoaching.
 

Samenstelling van een Start Academy team

Zowel teams met een idee, teams zonder idee, personen met een idee die nog een team zoeken als personen zonder idee of team kunnen intekenen voor Start Academy. Wie nog geen idee of team heeft, kan zicht registreren als ‘talent biedt zich aan’. Wie weet komt jouw toekomstige vennoot bij je aankloppen!
 

Deelnameprijs

Deelnemen aan Start Academy is volledig gratis!
 

Grote prijzen te winnen

De 6 laureaten winnen samen tot € 4500 en meer dan € 15.000 aan consultancy, heel wat persaandacht en netwerkmogelijkheden om hun bedrijf verder vorm te geven.
 

Rol van Vlajo

Vlajo stelt niet alleen kwaliteit en fun centraal, maar ook persoonlijke ontwikkeling. De deelnemers worden allemaal verrijkt: workshops, teamwork, coaching, advies and last but not least, de aanwakkering van ondernemerszin. Het is een unieke en leerrijke ervaring, die ook een meerwaarde aan het cv zal geven.
 

Programmawebsite

Meer info