Werk je idee uit onder begeleiding en WIN

ondernemen is vooral doen!


Heb je een idee, vaag of concreet, maar is extra kennis welkom om dit om te zetten in een succesverhaal? Ben je benieuwd naar hoe potentiële afnemers staan tegenover jouw idee? Of kan je begeleiding gebruiken in de verdere uitwerking van je idee? En misschien ook een financieel duwtje in de rug?

In welke fase jouw idee zich ook bevindt, Start Academy geeft je alle kansen tot slagen. Niet door lange teksten of plannen te schrijven, maar door in de markt te duiken met het idee, en te doen! Een persoonlijke coach alsook een batterij experts (markting, legal, finance, …) staan je bij in deze boeiende trip. En, wie weet kan jij de jury het meest overtuigen met je eindpresentatie, en verdien je de hoofdprijs van € 2.500!

Wat is Start Academy?

Start Academy is een combinatie van een ideeënwedstrijd en een academie voor studenten hoger onderwijs tussen 18 en 25 jaar, alleen of in team.

Kandidaten worden intensief begeleid door ondernemers en bedrijfsprofessionals om uit te vinden of er voldoende potentieel is voor hun businessidee in de markt. En om dat idee vervolgens verder uit te werken in lijn met de verwachtingen van de markt.

Je kan deelnemen in team (max. 6 personen) of alleen. In een traject van februari tot april word je op weg geholpen met je idee. Je krijgt de nodige inzichten tijdens workshops, en gaat daarmee aan de slag, onder begeleiding van je persoonlijke coach en van experts. Tijdens de grote finale strijden 6 finaleteams voor een positief oordeel van de jury.

Voor wie?

Vlaamse hogeschool- en universiteitsstudenten

Hoe lang?

Start Academy loopt van februari tot april. De volledige tijdslijn kan je terug vinden op www.start-academy.be. Eind april worden de zes beste projecten van Start Academy Vlaanderen in de finale gepresenteerd aan een topjury bestaande uit CEO’s, managers, investeerders, partners,… De laureaten worden gekozen eind maart, en nemen dan deel aan een coachingsweekend.

Samenstelling van een Start Academy team

Het officiële Start Academy traject loopt van februari tot april. Maar je hoeft niet te wachten tot februari om in actie te schieten. Vanaf mid oktober kan je inschrijven op de vernieuwde website www.start-academy.be. Eens ingeschreven, kan je gekoppeld worden aan een coach, die vanaf dan reeds de nodige begeleiding kan geven. Wacht dus niet om in te schrijven!

Eind april worden de zes beste projecten van Start Academy Vlaanderen in de finale gepresenteerd aan een topjury bestaande uit CEO’s, managers, investeerders, partners,… De laureaten worden gekozen eind maart, en nemen dan deel aan een residentieel coachingsweekend.

Samenstelling van een Start Academy-team

Je kan deelnemen in team (max. 6 personen) of alleen je idee uitwerken tijdens het Start Academy traject. Ben je de ideefase al voorbij, en al actief als student-ondernemer, ook dan kan Start Academy je een extra duwtje in de rug geven.

Of heb je nog geen idee maar het kriebelt wel om te ondernemen? Uiteraard ben je welkom! Je kan je in dat geval bij registratie opgeven als een talent ter beschikking om een ander team te vervoegen. Wie weet komt jouw toekomstige vennoot bij je aankloppen!

Deelnameprijs

Deelnemen aan Start Academy is volledig gratis!

Grote prijzen te winnen

De 6 laureaten winnen samen tot € 4500 en meer dan € 15.000 aan consultancy, heel wat persaandacht en netwerkmogelijkheden om hun bedrijf verder vorm te geven.

Rol van Vlajo

Vlajo stelt niet alleen kwaliteit en fun centraal, maar ook persoonlijke ontwikkeling. De deelnemers worden allemaal verrijkt: workshops, teamwork, coaching, advies and last but not least, de aanwakkering van ondernemerszin. Het is een unieke en leerrijke ervaring, die ook een meerwaarde aan het cv zal geven.