Vernieuwing Studentenbedrijf


Schooljaar 2016-2017 werd door de Vlajo-werkgroep Studentenbedrijf keihard gewerkt aan de totale revisie van het project en het boek Studentenbedrijf. Er werd gestart met een lerarenbevraging, waaruit heel wat positieve kritieken kwamen naast een heleboel zinvolle en doordachte tips!

Het vernieuwde Studentenbedrijf richt zich volop op leerlingen wegwijs maken in het uitwerken en beheren van hun eigen onderneming. Echt alles komt aan bod, zowel de 'saaiere' theorie als het praktijkverhaal aan de hand van het ondernemingsplan.

Nieuw bij het boek zijn de poster en de inspiratiegids.

  • Poster Studentenbedrijf: deze geeft in één oogopslag een overzicht weer van de onderneming van de leerlingen. Ideaal om uit te hangen in de klas, aan de verkoopstand, tijdens een aandeelhoudersvergadering,...
  • In de inspiratiegids bundelen we voor de leerkracht enerzijds de oplossingen van het leerlingenboek en anderzijds tips naar aanpak, organisatie enz.

 

 

Vernieuwing van het online kenniscentrum

In de loop van de zomervakantie wordt nog hard werk gemaakt van nieuwe PowerPoints en een nieuwe structurering die volledig gelijkloopt met de inhoudstafel van het boek. Zo vinden leerlingen makkelijk de nodige informatie en documentatie terug.

Interesse? Meer info?