Vlajo-aanbod voor hoger onderwijs

 

“Elke student (is) ondernemend!”, daar gaan we voor,
in nauwe samenwerking met docenten en het bedrijfsleven.

 

   


Vlajo heeft een uitgebreid aanbod voor studenten hoger onderwijs enerzijds en docenten, professoren en andere actoren in het hoger onderwijs anderzijds. Ook ondernemers, bedrijfsleiders en ondernemende medewerkers kunnen betrokken worden bij het aanbod van Vlajo, ontdek hieronder wat er allemaal te beleven valt!

Studenten

Student in het hoger onderwijs en op zoek naar een duwtje in de rug bij de uitwerking van je ondernemingsidee? Of heb je zin om je creativiteit en soft skills een stevige boost te geven? Ontdek hieronder het gratis aanbod voor studenten hoger onderwijs!

Start Academy

Ben je al een tijdje aan het broeden op een ondernemingsidee? Kan je een inhoudelijk en financieel duwtje in de rug gebruiken? Dan is Start Academy iets voor jou! Start Academy is een combinatie van een ideeënwedstrijd en een begeleidingstraject voor studenten hoger onderwijs met een ondernemingsidee. DOEN staat centraal tijdens Start Academy. Je duikt de markt in om te ontdekken welk potentieel in jouw idee zit. Hierbij word je begeleid door een persoonlijke coach en een reeks van experts. Deelnemen aan Start Academy kan zowel individueel als in team en is volledig gratis! Waar wacht je nog op?!

Innovatiekamp voor studenten hoger onderwijs

Op zoek naar een stevige boost voor je soft skills en creativiteit? Schrijf je dan in voor een innovatiekamp voor studenten hoger onderwijs. Tijdens een innovatiekamp word je uitgedaagd om een creatieve, innovatieve oplossing te bedenken voor een reëel bedrijfsprobleem. Je werkt in een multidisciplinair team en kan rekenen op de ondersteuning van bedrijfsexperten. Wie weet wordt het idee van jouw team wel geïmplementeerd op de werkvloer van het deelnemend bedrijf?!


Docenten, professoren en andere actoren in het hoger onderwijs


Op zoek naar een aanbod voor je studenten? 

Ben je als docent, professor, opleidingshoofd of andere actor betrokken bij een opleiding in het hoger onderwijs? Dan heeft Vlajo een uitgebreid aanbod voor jou, ontdek het aanbod hieronder!

Small Business Project

Op zoek naar een praktijkgericht onderwijsprogramma op maat om de soft skills van je studenten een stevige boost te geven? Dan is het Small Business Project iets voor jou! Doorheen het Small Business Project leren studenten om out-of-the-box te denken, om constructief samen te werken in een (interdisciplinair) team, om helder te communiceren en presenteren, om kritisch om te gaan met informatiebronnen… Kortom doorheen het Small Business Project worden studenten uitgedaagd om hun soft skills maximaal te ontwikkelen zodat ze kunnen uitgroeien tot de ondernemende medewerkers en ondernemers van morgen. Er bestaan vier varianten van het Small Business Project:

Small Business Project – concept

Bij een Small Business Project – concept krijgen de studenten de opdracht om in team een ondernemingsidee te bedenken en het vervolgens conceptueel uit te werken. Het ondernemingsidee wordt dus enkel op papier uitgewerkt.

Small Business Project – full

Bij een Small Business Project – full krijgen de studenten de opdracht om in team een ondernemingsidee te bedenken en het vervolgens effectief uit te voeren in de praktijk. De studententeams gaan dus operationeel en krijgen de kans om te proeven van het ondernemerschap binnen een veilige, beschermde context.

Small Business Project – challenge

Bij een Small Business Project – challenge worden de studenten uitgedaagd om in team een oplossing te bedenken voor een complexe uitdaging vanuit het werkveld.

Small Business Project – bootcamp

Een Small Business Project - bootcamp is beperkt in de tijd. Studenten worden gedurende één dag of één week ondergedompeld in een ondernemend bad waarin de ontwikkeling van de soft skills centraal staat. Een Small Business Project - bootcamp kan opgebouwd worden rond een zelfbedacht ondernemingsidee of rond een uitdaging uit het werkveld.

Innovatiekamp voor studenten hoger onderwijs

Op zoek naar een kortdurige activiteit waarin de creativiteit en de soft skills van je studenten een stevige boost krijgen? Laat je studenten dan deelnemen aan een innovatiekamp voor studenten hoger onderwijs! Tijdens een innovatiekamp worden je studenten uitgedaagd om een creatieve, innovatieve oplossing te bedenken voor een reëel bedrijfsprobleem. Je studenten werken in een multidisciplinair team en kunnen rekenen op de ondersteuning van bedrijfsexperten. Wie weet worden de ideeën van jouw studenten wel geïmplementeerd op de werkvloer van het deelnemend bedrijf?!

Ondernemers voor de Klas / in de Aula

Nog op zoek naar een inspirerende gastspreker uit het bedrijfsleven? Schrijf je dan in voor het gratis initiatief: Ondernemers in de Aula! Vlajo zorgt er vervolgens voor dat een ondernemer, bedrijfsleider of ondernemende medewerker gedurende 2 uur een boeiende gastles aan jouw studenten komt geven. Een onvergetelijke ervaring voor jou en je studenten!

Vlajo Challenge

Zin om samen met je studenten een online educatief spel te spelen? Kies dan voor Vlajo Challenge! De studenten worden manager van hun eigen virtuele winkelketen en nemen het op tegen hun medestudenten in een spannende uitdaging. Bij het draaien van elke spelronde winkelen de klanten in de stad en gelden de courante marktprincipes. Al spelend maken de studenten kennis met alles rond een winkel openen.

Vlajo@delerarenopleiding

Ben je actief in de lerarenopleiding? En wil je je studenten aanleren hoe ze de soft skills van hun leerlingen maximaal kunnen ontwikkelen in hun dagdagelijkse onderwijspraktijk?! Dan is Vlajo@delerarenopleiding iets voor jou!


Op zoek naar een aanbod voor jou en je mededocenten?

Ben je als docent, professor, opleidingshoofd of andere actor op zoek naar een opleidingsaanbod voor jezelf en je collega’s? Neem dan snel een kijkje in onderstaand aanbod!

Innovatiekamp voor docenten, professoren en andere actoren in het hoger onderwijs

Wil je graag een nieuwe richting uitgaan met je opleiding of met een bepaald onderdeel binnen je opleiding? Heb je al een aantal brainstormoefeningen met je collega’s achter de rug maar hebben deze weinig opgeleverd? Vraag dan een gratis innovatiekamp op maat aan! Tijdens zo een innovatiekamp ga je samen met je collega’s aan de slag rond een uitdaging die jullie zelf geformuleerd hebben. Je wordt begeleid van idee tot pitch begeleid door het Vlajo-team en maakt tegelijkertijd kennis met de Vlajo-methodiek. En wie weet wordt jullie oplossing nadien wel geïmplementeerd binnen de opleiding?!

Workshop ‘Eerste Hulp bij Ondernemend Onderwijs’

Wil je samen met je collega’s ontdekken hoe je de soft skills van je studenten in je dagdagelijkse onderwijspraktijk kan (h)erkennen en stimuleren? Vraag dan een gratis workshop ‘Eerste Hulp bij Ondernemend Onderwijs’ voor jou en je collega’s aan. Doorheen deze workshop maak je kennis met het theoretische STEP-model over ondernemend onderwijs (CEGO – prof. dr. Ferre Laevers). Aan de hand van dit praktijkgericht onderwijsmodel leer je je leeromgeving analyseren, op basis van deze analyse formuleer je concrete actiepunten om de leeromgeving ‘ondernemender’ te maken. Gewapend met nieuwe inzichten en praktische tips keer je samen met je collega’s terug naar je eigen praktijk.

Inspiratiedag Ondernemend Hoger Onderwijs

Nood aan inspiratie op vlak van ondernemend hoger onderwijs? Schrijf je dan in voor de jaarlijkse inspiratiedag Ondernemend Hoger Onderwijs van Vlajo in samenwerking met een erkende instelling voor hoger onderwijs. Tijdens deze inspiratiedag krijg je onder meer een boeiende keynote van een topondernemer, leer je de ondernemerschapswerking van een hogeschool of universiteit kennen en kan je deelnemen aan diverse workshops. Uiteraard voorzien we tijdens de lunch en receptie ook heel wat netwerkmogelijkheden! Je keert met een vat vol inspiratie terug naar je eigen praktijk!

Bedrijfsbezoek voor docenten, professoren en andere actoren in het hoger onderwijs

Wil je kennismaken met het reilen en zeilen van een bedrijf? Schrijf je dan in voor een Vlajo bedrijfsbezoek! Tijdens deze dag krijg je inzicht in de laatste ontwikkelingen binnen het bedrijf en krijg je een unieke blik achter de schermen van het bedrijf. Een onvergetelijke ervaring die een nieuwe kijk kan stimuleren!


Ondernemers, bedrijfsleiders en ondernemende medewerkers

Ben je een ondernemer, bedrijfsleider of ondernemende medewerker? En heb je zin om een boost te geven aan het jong ondernemend talent van morgen? Dan kan je ook bij Vlajo terecht! Ontdek hieronder welke rollen je kan opnemen in de verschillende Vlajo-programma’s:

Ondernemers voor de Klas

Ben je ondernemer, bedrijfsleider of ondernemende medewerker en heb je zin om de nieuwe generatie te begeesteren aan de hand van je eigen (ondernemers-)verhaal? Schrijf je dan in voor Ondernemers voor de Klas. Vlajo koppelt je vervolgens aan een klasgroep / leergroep voor een gastles van 2 uur. Een onvergetelijke ervaring voor jezelf én de leerlingen / studenten.

Coach in Start Academy

Ben je een (ex-)ondernemer en heb je zin om studenten hoger onderwijs met een concreet ondernemingsidee te begeleiden? Word dan coach in Start Academy! Je wordt gekoppeld aan een studententeam dat je vervolgens opvolgt doorheen het Start Academy-traject.

Droomcoach in Small Business Project

Ben je een ondernemer, bedrijfsleider of ondernemende medewerker en wil je feedback geven aan studenten die een (fictieve) studentenonderneming onder de vleugels van Vlajo opstarten? Word dan droomcoach in Small Business Project!

Jurylid in Small Business Project

Ben je een ondernemer, bedrijfsleider of ondernemende medewerker en wil je zetelen in een jury waarin studenten hun (fictieve) studentenonderneming voorstellen? Geef je dan op als jurylid in Small Business Project.


Meer info?

Wil je meer weten over Vlajo? Heb je een vraag over het aanbod voor hoger onderwijs? Of wil je meteen deelnemen aan één van de programma’s?! Neem dan contact op met de Vlajo-coördinator van jouw regio. Wij helpen je met plezier verder!